Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişimine tepki göstermeye gelen ilçe sakinleri Hükümet Konağı'nın bahçesinde toplandı.

        Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, burada vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, Yozgatlıların demokrasiye ve millete sahip çıkışından dolayı, "Bir aydan bu yana Yozgat Valisiydim ama sizin bu duruşunuzdan dolayı artık ben bundan sonra Yozgatlıyım." dedi.

        Türklerin, dünyada ölüme gülerek giden bir millet olduklarını aktaran Yurtnaç, şöyle devam etti:

        "O nedenle ne FETÖ'sü, ne Amerika'sı, ne Siyonisti, ne de Yahudisi, bu milletin durduğu diklikten asla vazgeçiremez. Yozgat, Türkiye'de, bir ilki daha başardı. 15 Temmuz akşamı saat 21.00 - 22.00 civarında böyle bir haberi alınca Garnizon Komutanımız, Emniyet Müdürümüz, beraberce bizim ikametgahımıza gelerek, Türkiye'de henüz soru işaretleri varken dedik ki, 'Hiç bir yere saklanmaya, korkmaya gerek yok. Allah bir can verdi, bir defa öleceğiz. Ama onu da onurlu bir şekilde vereceğiz.' Şehadet sadece askerimize, polisimize has bir şey değil. Tüm inananlara has bir şey. Yeri geldiğinde onurluca son nefesimizi vermek bizim bir insan ve Müslüman olarak da en büyük görevimiz. Toplandık ve Yozgat'ta Cumhuriyet Meydanı'na hep beraber gittik. Baktık ki, Yozgatlı bizi kucaklamış ve dedik ki, 'Bu şehre selam durulur, bu şehirle beraberce yürünür.' Altı günden bu yana da bu şehrin ilçeleri de dahil demokrasiye, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne, seçilmiş Cumhurbaşkanına, Başbakanına, milletine sahip çıkıyor."

        Bundan sonra bu ülkeye topla, tüfekle, tankla asla zarar veremeyeceklerini, vatandaşın paraları ile, vergileri ile alınan bu tanklarla, alınan helikopterlerle sadece kanaat belli etmek isteyen bu insanların bu girişimi ölümle sonuçlandırdığını söyledi.

        Vali Yurtnaç, İl Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar ile birlikte Sorgun ilçesi Belediye Meydanında toplanan vatandaşlar ile buluştu.

        Saraykent ilçesinde de şehitler için gıyabi cenaze namazı kılınıp, mevlit okundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yozgat İlçeleri
        Tüm Yozgat Haberleri
         Yozgat

        Yozgat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa