Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kurtuluş Savaşı'nda Anadolu'ya bağımsızlık için umut ışığı olan "istiklal" şehri Kahramanmaraş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından toplumun bütün kesimlerinden insanların katılımıyla il ve ilçelerdeki "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

        FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi yapmak istediği darbe girişiminin ardından, haberi duyar duymaz 30 dakikada kent merkezini dolduran Kahramanmaraş halkı, demokrasi nöbetinin 5. gününde meydanlardan ayrılmıyor.

        Kentin ana arterlerinden merkeze bağlayan caddelere kadar gencinden yaşlısına Türk bayrağını eline alan her kesimden insanlar, darbeye karşı ülkesine sahip çıkmaya devam ediyor. Bu aidiyet duygusu ise bütün ilçelerde yaşanıyor.

        Alevi kanaat önderlerinden sivil toplum kuruluşlarına, sporculardan iş dünyasına, yazar ve akademisyenlerden bilim dünyasına kadar herkes elinde Türk bayrağıyla kent merkezi ve ilçelerdeki demokrasi nöbetlerini tutuyor. İşi çıkıp gelemeyen ise bir başka yakınını bırakarak darbe girişimine tepkisini sürdürüyor.

        Gündüz işlerini yapan esnaf ise akşam kepenk kapatarak demokrasi meydanına akın ediyor.

        Kimi dev Türk bayraklarıyla, kimi milli mücadelede kullanılan kıyafetlerle kimi de araçlarında çaldıkları mehter marşlarıyla meydanda mücadele veriyor.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Kemal Çay ve parti teşkilatları da demokrasi nöbetinin 5'inci gününde alanda sabahlıyor.

        Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, MHP İl Başkanı Süleyman Öner, CHP İl Başkanı Esat Şengül, BBP İl Başkanı Hasan Kızıldağ, Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Tüten ile kimi asker ve polislerde demokrasi nöbetlerine katılarak vatandaşlara destek veriyor.

        - Demokrasi'ye en yaşlı destek

        Kahramanmaraş'ta kent meydanında devam demokrasi nöbetine katılan, 105 yaşındaki Zeynep Bekereci ile 77 yaşındaki Sultan Akdeniz, vatandaşların ilgisiyle karşılaştı.

        Ellerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çekilmiş fotoğraflarla meydandaki platforma çıkan Bekereci ve Akdeniz, vatandaşlara el sallayarak darbeye karşı çıkmalarını istedi.

        Bekereci, bu yaşına rağmen nöbete katılmak, alana gelmekten duyduğu mutluluğu anlattı.

        - İlçelerde nöbet sürüyor

        Afşin ilçesinde Şehit Ömer Erüstün Meydanı'nda, Andırın ilçesinde Hükümet Konağı önünde, Göksun ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda, Elbistan ilçesinde Dulkadiroğlu Caddesi'nde, Pazarcık ilçesinde Kartalkaya Bulvarı'nda, Türkoğlu ilçesinde Hükümet Meydanı'nda, Nurhak ilçesinde Hükümet Meydanı'nda, Çağlayancerit ilçesinde belediye önünde, Ekinözü ilçesinde Belediye Meydanı'nda 5 gün önce gerçekleştirilmek istenen askeri darbeye karşı demokrasi nöbetlerinde tek yürek oluyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kahramanmaraş İlçeleri
        Tüm Kahramanmaraş Haberleri
         Kahramanmaraş

        Kahramanmaraş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa