Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Sakarya, Bolu ve Zonguldak'ta Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi protesto edildi.

        Sakarya’da Demokrasi Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan on binlerce kişi, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Darbeye karşı omuz omuza", "İdam isteriz", "Bayraklar inmez, ezanlar dinmez" şeklinde sloganlar attı.

        Vali Hüseyin Avni Coş, mitingde yaptığı konuşmada, yapılmak istenen darbenin, Türkiye'nin güçlenmesinden korkan, yabancı güçlerin Türkiye'nin içindeki hainleri kullanmak suretiyle sahneye koyduğu bir tertip olduğunu söyledi.

        Bu tertibi çok erken fark ederek, halkın hemen "hayır" deyip isyan ettiği, demokratik tepkilerini ortaya koyduğu için bu demokrasi, hukuk, insanlık, devlet ve millet düşmanı şer güçlerin çıldırdığını vurgulayan Coş, "Bunun için sivil, silahsız insanlara ateş açarak, yüzlerce vatandaş ve güvenlik mensubumuzu şehit etmek suretiyle gerçek yüzlerini ortaya koydular." diye konuştu.

        Mitinge AK Parti Sakarya milletvekilleri Mustafa İsen, Recep Uncuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, ilçe belediye başkanları, AK Parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile partililer katıldı.

        - Bolu

        Kent merkezindeki Belediye Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, burada oluşturulan platformda çalan mehter marşını dinledi, yatsı namazını cemaatle kılarak dua etti.

        Namazın ardından, Bolu Müftülüğü Mevlit ekibi tarafından FETÖ'nün darbe girişimi esnasında darbeci askerler tarafından vurularak öldürülen Bolu'nun Kıbrıscık nüfusuna kayıtlı Yüzbaşı Özkan Hekim ve tüm şehitler için dua edildi.

        Kuran'ı Kerim'in tilavet edildiği, ilahilerin okunduğu mevlit programı, dualarla sona erdi. Mevlit okunduğu esnada da vatandaşlara gül suyu ve lokum ikram edildi.

        - Zonguldak

        Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanan yüzlerce vatandaş, dua etti. Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, FETÖ ve PDY aleyhine sloganlar attı. Hükumet ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerini dile getirdi.

        AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, burada yaptığı konuşmada, darbe girişiminin dördüncü gününde meydanı dolduranlara teşekkür ederek, darbecilerin işlediği suçların cezasız kalmayacağını söyledi.

        Protestoya, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, kaymakamlar ve vatandaşlar katıldı.

        Ereğli ilçesinde ise darbe girişiminin 4. günün meydanları terk etmeyen vatandaşlar demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.

        Ereğli Belediyesinin organizasyonunda çok sayıda vatandaş Devrim Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplandı.

        Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Saadet Partisi İlçe Başkanı Musa Kumaş, Ereğli Belediye Meclisi üyelerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş, Atatürk Anıtı önünde bekleyişini sürdürüyor.

        Türk bayrakları ile donatılmış yüzlerce araç da ilçede konvoylar yaparak dolaşıyor. Devrim Bulvarı, Çetin Apatay Bulvarı, Erdemir Caddesi ve sahil şeridinde FETÖ aleyhine slogan atarak, tekbirler getiren vatandaşlar korna çalarak darbe girişimine tepki gösteriyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bolu İlçeleri
        Tüm Bolu Haberleri
         Bolu

        Bolu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa