Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ISPARTA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde Isparta Garnizonu'ndan, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığına gitmek için yola çıkan otobüslerin Isparta Valisi Şehmus Günaydın'ın tarafından gerekirse yakılması talimatı verilmesi, telsiz görüşmelerine yansıdı

        FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz akşamı, Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı'ndan çıkan 20'nin üstünde sivil otobüsün, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı'nda eğitim gören Kara Harp Okulu öğrencilerini alıp, Süleyman Demirel Havalimanı'na gelmesi beklenen hangar uçaklarla Ankara'ya gönderileceği bilgisi alındı.

        Bunun üzerine söz konusu otobüsleri takibe alan ekipler, Atabey Kavşağı'da araçları durdurdu ve araçların geri dönmelerini sağladı.

        Bu esnada Isparta Valisi Şehmus Günaydın ve ekiplerin gösterdiği kararlılık, telsiz konuşmalarına şöyle yansıdı:

        "Kesinlikle otobüsler yakılacak. Sayın 1910'nun talimatıdır. Mukavemet gösterene aynı şekilde karşılık verilecek

        - Doğrudur talimat anlaşıldı

        - Merkez, kesinlikle bireysel davranış olmayacak. Birim amirlerinin emir ve talimatıyla hakaret edecek. Birim ve ekip amirleri, telsiz ve telefonlara ilk seferde cevap verecek şekilde görev başında olacak."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Isparta İlçeleri
        Tüm Isparta Haberleri
         Isparta

        Isparta

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa