Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURDUR (AA) - FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit düşen polis memuru Akif Altay, memleketi Burdur'da toprağa verildi.

        Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen polis memuru Altay (53) için Ulu Cami'de tören düzenlendi.

        Şehidin cenazesi saygı duruşu, İstiklal Marşı ve öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından memleketi Çeltikçi ilçesinin Güvenli köyünde defnedildi.

        Şehidin eşi Gülsüm Altay, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Vatan sağolsun. 25 senedir vatanımız için koştuk. Ateşten gömleği attık, cennetin gömleğini giydirdik. O da onun için koşuyordu. Hamdolsun Rabb'ime. En yüksek derecelere ulaştırdı." dedi.

        Cenaze törenine Burdur Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Burdur Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Isparta Emniyet Müdürü Halil Altan ile şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

        Cenaze töreninde şehidin oğulları Niyazi ve Muhammet ile kızı Aslı'nın oldukça üzgün oldukları görüldü.

        Isparta Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünden geçici görevle Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına gönderilen polis memuru Altay, darbe girişimi sırasında çıkan çatışmada ağır yaralanmış, kaldırıldığı Gazi Devlet Hastanesi'nde dün hayatını kaybetmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Burdur İlçeleri
        Tüm Burdur Haberleri
         Burdur

        Burdur

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa