Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANKIRI (AA) - FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaşamını yitiren 5 kişinin cenazesi, Çankırı'da defnedildi.

        Darbe girişimi sırasında başkentte düzenlenen saldırılarda hayatını kaybeden Erhan Er, son yolculuğuna Orta ilçesine bağlı Karaağaç köyünde binlerce vatandaşın katılımıyla uğurlandı. Cenaze aracıyla köy meydanına getirilen Er'in tabutuna sarılan yakınları, gözyaşlarına hakim olamadı.

        AK Parti Çankırı Milletvekil Hüseyin Filiz, burada yaptığı konuşmada, hiçbir şeyin ülkenin bütünlüğüne zarar veremeyeceğini söyledi.

        Hain planların ülke üzerinde uygulanamayacağını vurgulayan Filiz, "Din kisvesi altında bugüne kadar halkı sömüren, şimdi de dışarıdan aldığı talimatlarla devletine ve milletine ihanet eden FETÖ ve onlara hizmet eden darbeci uzantıları, şehit ettikleri masum güvenlik güçleri ve masum vatandaşlarımızın hesabını Türk adaleti ve yüce Türk milleti önünde vereceklerdir. " ifadesini kullandı.

        Cenaze namazının ardından Er'in cenazesi, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları eşliğinde cenaze aracına konuldu, daha sonra aile mezarlığına defnedildi.

        Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki çatışmalarda hayatını kaybeden Yusuf Çelik'in cenazesi ise merkeze bağlı Tüney Köyü Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığında toprağa verildi.

        Çatışmalarda hayatını kaybedenlerden Metin Ekizceli, Kızılırmak ilçesine bağlı Tepealegöz köyü, Aydın Çopur, Kurşunlu ilçesi, Ufuk Kadir Işık ise Orta ilçesinde son yolculuklarına uğurlandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çankırı İlçeleri
        Tüm Çankırı Haberleri
         Çankırı

        Çankırı

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa