Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AMASYA (AA) - Amasya merkez ve ilçelerde toplanan vatandaşlar, bölücü terör örgütü FETÖ/PDY'nin darbe girişimine tepki gösterdi.

        Kent merkezinde, Yavuz Selim Meydanı'nda toplanan grup, "Dik dur, eğilme, bu millet seninle" diye slogan atarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete destek verdi.

        Vatandaşlar, alkış ve ıslıklarla İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimine tepki gösterdi.

        Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, meydanda yaptığı açıklamada, vatandaşlardan sağduyulu davranmalarını istedi.

        Bu yola kefenlerini giyerek çıktıklarını dile getiren Özdemir, şunları kaydetti:

        "Polisimiz ve askerimiz görev başında. Üç beş çapulcunun darbe girişimine bu millet fırsat vermeyecek. Türkiye'nin her yerinde halkımız, iradesine sahip çıkmak için meydanlarda. Gönüllü olarak herkes kefenini giydi, meydanlara toplandı. Dış güçlerin etkisiyle milletin iradesine saygısızlık edenlere, hesabını yine bu millet soracak. Milletimizin, hükümetimizin, devletimizin iradesi dışında hiçbir irade yoktur ve tanınamaz. Amasya Genelgesi'nde söylenen sözü bir kez daha hatırlatıyorum. Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır."

        Merzifon, Suluova, Taşova, Gümüşhacıköy, Hamamözü ve Göynücek ilçelerinde de meydanlarda bir araya gelen vatandaşlar, darbe girişimini protesto etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Amasya İlçeleri
        Tüm Amasya Haberleri
         Amasya

        Amasya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa