Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Avrupa ülkelerindeki büyüme oranı yüzde sıfıra doğru yaklaştı ama Türkiye, yüzde 5 oranıyla dünyada büyümede 4. sıraya yükseldi. Allah'a şükürler olsun her şeye rağmen büyüyoruz, gelişiyoruz." dedi.

        Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesindeki bayramlaşma merasimine katılan Eroğlu, ilçe meydanındaki alanda vatandaşlarla sohbet etti. Bu sırada Eroğlu'nu Başbakan Binali Yıldırım, telefonla aradı.

        Emirdağ ilçesinde bayramlaşma merasiminde olduğunu söyleyen Eroğlu, Başbakan Yıldırım'ın isteği üzerine telefonunun hoparlörünü açtı. Telefondan Emirdağlılara seslenen Yıldırım, "Bütün Emirdağlı vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum. Barış, huzur ve mutluluk içinde bir dahaki bayrama ulaşmak nasip etsin dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

        Daha sonra alanda bekleyen vatandaşlara hitap eden Eroğlu, Türkiye'nin gerekli tüm savunma araç, gereç ve silahlarını artık kendisinin yaptığını söyledi.

        "Uzayda biz varız" diyen Eroğlu, "Göktürk uydusu, insansız uçaklar var. Dünyada 6 ülke yapıyor. En iyisini biz yapıyoruz. Atak helikopterleri, en güzelini yapıyoruz. Cumhurbaşkanımız geçen yıl dünyanın sayılı harp gemisini denize indirdi. 14-20 gün önce de bir harp gemisini kızağa yerleştirdi." ifadelerini kullandı.

        Eroğlu, Türkiye'nin daha da çok büyüyeceğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

        "Bu terörün de sonunu getireceğiz Allah'ın izniyle, milletimize güveniyoruz. Hükümetimiz, devletimiz bu konuda kesin kararlıdır. Bu ülkede 778 bin kilometrekarede şanlı bayrağımız her yerde ilelebet dalgalanacak, bu minarelerden ezanlar ilelebet okunacaktır. Avrupa ülkelerindeki büyüme oranı yüzde 0'a doğru yaklaştı ama Türkiye, yüzde 5 oranıyla dünyada büyümede 4. sıraya yükseldi. Allah'a şükürler olsun her şeye rağmen büyüyoruz, gelişiyoruz. Cumhurbaşkanı'mız bir hedef koymuştu. 2023 yılında Türkiyeyi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına yükselteceğiz. Ben de yurt dışında yaşadım. Belli bir süre Hollanda'da kaldım. İnsan memleketinin havasını merak ediyor. 'Acaba yağmur yağıyor mu, fırtına mı var, soğuk nasıl?' diye. Belçika'daki kardeşlerimin internete girdiği zaman Emirdağ'ın havasını göreceği şekilde, otomatik meteoroloji ölçüm istasyonunu buraya kurduk. Dünyanın her tarafından görebilirsin. Bu yoktu daha önce ama çok önemli. Önemli olduğunu nereden anladım biliyor musunuz? Ben kendim yaşadığım için. Bir de 'Trabzonlu bir vatandaş Edirne'de 61 plakalı bir kamyonun stepnesini kurcalıyordu. Ağzını dayamış, polis hemen alıyor, 'Ne yapıyorsun hemşehrim' diyor. 'Polis bey memleket havası kokluyorum' diyor. Memleket havasına hasret kalmış."

        Eroğlu, daha sonra, Bayat ve İscehisar ilçelerinde bayramlaşma merasimine katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Afyonkarahisar İlçeleri
        Tüm Afyonkarahisar Haberleri
         Afyonkarahisar

        Afyonkarahisar

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa