Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ISPARTA (AA) - 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in doğduğu, Isparta'nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy beldesi, Demirel'in ölümünün ardından 100 bini aşkın kişi tarafından ziyaret edildi.

        Demirel'in anıt mezarı, Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi ve Demirel'in doğduğu ev, en çok ziyaretçi çeken yerler oldu.

        Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi Müdürü Osman Siviloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzenin yaklaşık 1,5 yıl önce açıldığını, müzede 9. Cumhurbaşkanı Demirel'in memurluktan cumhurbaşkanlığının sona erdiği döneme kadar kullandığı eşyalarla çeşitli objelerin yer aldığını söyledi.

        Müzenin kısa sürede yurtiçi ve yurtdışında tanınır hale geldiğini ifade eden Siviloğlu, şu ana kadar müzeyi, Demirel'in doğduğu evi ve anıt mezarı 100 bini aşkın kişinin ziyaret ettiğini bildirdi.

        Ziyaretçilerin müzede, Demirel'in başbakanlığından cumhurbaşkanlığının sonuna kadarki süreci, belgelerle görme imkanı bulduğunu anlatan Siviloğlu, yaklaşık 1 saat süren ziyarette Türkiye'nin yakın tarihiyle ilgili de pek çok bilgiye ulaşıldığını kaydetti.

        - Tören hazırlıkları

        Bu arada, Demirel'in ölümünün 1. yıl dönümünde düzenlenecek anma törenine yönelik hazırlıklar da devam ediyor. Törenin yapılacağı anıt mezar çevresinde misafirlerin oturacağı yerler belirlendi.

        Demirel'in mezarındaki kurumuş güller kaldırılarak yerlerine yenileri bırakıldı. Beldedeki bazı evlere ise Demirel'in büyük fotoğrafları asıldı.

        Isparta İl Özel İdaresi ekipleri de İslamköy'e giden yollarda bakım çalışması yaptı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Isparta İlçeleri
        Tüm Isparta Haberleri
         Isparta

        Isparta

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa