Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AKSARAY (AA) - Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Özel Harekat Polisi Ayhan Demirel'in (44) cenazesi, memleketi Aksaray'ın Sarıyahşi ilçesinde toprağa verildi.

        Şehit Demirel'in cenazesi, Fatih Mahallesindeki baba ocağında helallik alınmasının ardından, cenaze namazının kılınacağı Sarıyahşi Merkez Camisi'ne getirildi. Şehidin eşi Aysel ve oğlu İbrahim Demirel gözyaşlarına boğuldu.

        Burada ağabeyinin tabutuna sarılan şehidin kardeşi Ali Rıza Demirel, "Abi ne olursun kalk. Abi, sensiz ne yapacağız? Abi nasıl kıymışlar sana. Abim benim. Annem bile koklamaya doyamazdı. Yarabbi bu ülkeyi bu duruma düşürenlerin hepsinin belalarını ver. Beni gönderin oraya. Abime bunları yapanları öldüreyim. Onun ailesi var, çoluğu çocuğu var" diyerek gözyaşı döktü.

        Metanetini korduğu gözlenen baba İbrahim Demirel de oğlunun tabutunun başında asker selamı vererek, "Ben de oraya gitmek istiyorum" dedi.

        - Felçli annenin sözleri herkesi duygulandırdı

        Sedye ile cami önüne getirilen şehidin felçli annesi Mercan Demirel de çocuklarını çok büyük zorluklarla büyüttüğünü belirterek, "Keşke oğlum yanımda kalsaydı. İki yıldır hastayım. Ağlaya ağlaya şehit haberlerini bakıyordum. Allah'ım ben yandım başka anaları yakma. Şimdi oğlum şehit oldu, ona ağlıyorum" diye konuştu.

        Acılı annenin bu sözleri, törene katılanlar gözyaşlarını tutamadı.

        Şehidin cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Sarıyahşi Kabristanlığı'na defnedildi.

        Törene, AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Aksaray Valisi Şeref Ataklı ve eşi Adile Ataklı, AK Parti Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti, İl Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin ile şehidin yakınları katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aksaray haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aksaray Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aksaray İlçeleri
        Tüm Aksaray Haberleri
         Aksaray

        Aksaray

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa