Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ELAZIĞ (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Eğer bir takım siyasiler Sivas'ın doğusuna gidemiyorsa can ve mal güvenliği münasebetiyle ülkenin belirli bölgelerine adım atamıyorsa bunun sorumlusu kim?'' dedi.

        Kamalak, Saadet Partisi Elazığ teşkilatı tarafından kentteki bir otelde düzenlenen aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, seçim sandıklarının taşınmasına değinerek, ''2002 seçimlerine gidilirken Türkiye'nin herhangi bir noktasında, köyünde, kasabasında, kıyısında, köşesinde seçim güvenliği yoktur, sandıklar buradan taşınsın diye bir sorun var mıydı? Şu an iktidar partisinin Yüksek Seçim Kurulu'ndaki temsilcisi 'şuralarda ülkenin belirli yerlerinde sandık güvenliği yoktur. Oralarda adil seçim yapılamaz. Sandıklar oralardan taşınmalı' diyor. Doğruda söylüyor. Sorumlusu ise ülkeyi bu hale getirenlerdir'' diye konuştu.

        Türkiye'nin ve bölgesinin kritik bir dönemden geçtiğini ifade eden Kamalak, şunları kaydetti:

        ''Bu ülkenin asayişinden, güvenliğinden, emniyetinden sorumlu olan iktidar sahipleri sanki kahramanlık taslıyor gibi muhalefeti eleştirirken 'Sivas'ın doğusuna gidemiyorsunuz' diyor. Bu ülke bizim, bu ülke hepimizindir. Eğer bir takım siyasiler Sivas'ın doğusuna gidemiyorsa can ve mal güvenliği münasebetiyle ülkenin belirli bölgelerine adım atamıyorsa bunun sorumlusu kim? 12-13 yıl önce bu kardeşlerimiz iş başına geldikleri vakit, Türkiye'nin yönetimini teslim aldıkları zaman Sivas'ın doğusuna gidememe gibi bir sıkıntısı yoktu. Acemi tayfaya daha fazla bu ülke teslim edilemez diye düşünüyorum.''

        Çözüm süreci ile ilgili olarak iktidarı uyardıklarını ve yanlış yaptıklarını dile getirdiklerini söyleyen Kamalak, ''Çözüm sürecinin yeri Oslo, şura, bura, İmralı değil TBMM olmalı dedik. Sayın Cumhurbaşkanımıza, başbakanlığı döneminde bizzat kendilerine 'çözüm süreci, barış süreci, demokratik açılım, Kürt açılımı' diyorsunuz, bu açılımın içinde ne var onu bilmiyoruz ama Saadet Partisi olarak büyük endişe içindeyiz. Bu süreç Türkiye'yi ya bölünmeye götürecektir veya çok daha büyük çatışmalarla karşı karşıya getirecektir dedik'' şeklinde konuştu.

        AK Parti iktidarı döneminde ve kendi iktidarları döneminde yapılan çalışmalardan bahseden Kamalak, şunları ifade etti:

        ''Mili görüş, Et Balık Kurumunu kurmuş burada, şimdi nerede, yem fabrikası kurulmuş ne vaziyette, gitti. Süt fabrikası, azot sanayi, sodyum fabrikası, Baskil Kayısı İşleme Tesisleri, Ağın Deri Fabrikası gitti. Peki bunlar giderse buradaki insanlar nerede yaşayacak. Onlar da gidiyor. 200 bin civarında Elazığlı kardeşim gitmiş durumda. Bütün bunlar giderken milletvekili sayısı ne olacak 5'ten 4'e düştü. AK Parti dönemindeki ilklerden bahsedeyim. Bir seçimden sonra ilk defa hükümet kurulmamış ve yeniden seçime gidiliyor. İlk defa bir Genelkurmay Başkanı terörist başı olarak yargılanıp ömür boyu hapse mahkum edildi. İlk defa bu ülke dışarıdan ot ve saman ithal etmiştir.''

        Konuşmaların ardından Saadet Partisi'nin Elazığ milletvekili adayları tanıtıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Elazığ İlçeleri
        Tüm Elazığ Haberleri
         Elazığ

        Elazığ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa