Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AMASYA (AA) - Gümüşhacıköy ilçesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası düzenlenen etkinlikle kutlandı.

        Gümüşhacıköy Öğretmenevi toplantı salonunda düzenlenen programa Kaymakam Hüseyin Tekin, İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman, Hamamözü Müftüsü Cemil Liv ve Suluova Müftüsü Hüseyin Okuş ve vatandaşlar katıldı.

        Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Kur'an-ı Kerim tilaveti, sinevizyon gösterisi ve konuşmalarla devam etti.

        Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Uzunharman, bu yıl ki kutlamanın ana temasının "Cami ve Namazla Arınma" olduğunu” söyledi.

        Uzunharman, "Camilerin toplum hayatındaki önemini hatırlamak, halkımızın camiler ile daha sık ve olumlu bir ilişki kurmasına vesile olmak, camilerin ve çevresinin umumi bakım ve temizliğini yapmak amacıyla 1986 yılından itibaren 01 - 07 Ekim tarihleri arasında Camiler Haftası olarak kutlanmaya başlanmış, 2003 yılından itibaren ismi Camiler ve Din görevlileri Haftası olarak değiştirilmiş, etkinliklerin çeşitliliği arttırılmıştır. İçeriği zenginleştirilmiş ve ülke genelinde açılış merasimleri düzenlenmeye başlanmıştır. Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın bu yılki ana teması ‘Cami ve Namazla Arınma’ olarak belirlenmiştir. Dinimizin ve Hz. Peygamber efendimizin namaza verdiği önemi ve örnekliği gibi konularda toplumun bilgilendirilmesi yönünde çalışmalar yapılacaktır" diye konuştu.

        Program daha sonra Suluova Müftüsü Okuş’un konferansı ile devam etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Amasya İlçeleri
        Tüm Amasya Haberleri
         Amasya

        Amasya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa