Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AKSARAY (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, Edirne'den Avrupa'ya geçmek için sınıra doğru yola çıktıktan sonra durdurulan sığınmacılara ilişkin, "Bizim ülkemizden çıkışlarına bir engel yok ama bu insanların çoğunun pasaportları yok. Karşı ülkeler de kabul etmiyor. Dolayısıyla şu anda bekliyorlar. Diğer ülkeler kabul ederlerse biz geçmelerine müsaade edeceğiz" dedi.

        Bazı ziyaretlerde bulunmak üzere Aksaray'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, ilk olarak Sarıyahşi ilçesini ziyaret etti.

        Burada, Sarıyahşi Kaymakamı Yıldız Büyüker ile makamında görüşen Aşcı ve Alaboyun, ilçe hakkında bilgi aldı. 

        Bakan Aşcı, burada gazetecilerin Edirne'de Avrupa'ya geçmek için sınıra doğru yola çıktıktan sonra durdurulan Suriyelilerle ilgili sorusu üzerine, sığınmacıların bu ülkenin misafirleri olduğunu belirtti.

        Türk milletinin Suriyelileri hep ensar ruhuyla kucakladığını ifade eden Aşcı, şunları kaydetti:

        "Kim darda zorda kalmışsa yüce millet hep yardım etmeye çalışmış. Bu kardeşlerimiz bu vesile ile bizim ülkemizdeler. Biz onlara kucak açtık. Bizim ülkemizden çıkışlarına bir engel yok ama bu insanların çoğunun pasaportları yok. Karşı ülkeler de kabul etmiyor. Dolayısıyla şu anda bekliyorlar. Diğer ülkeler kabul ederlerse biz geçmelerine müsaade edeceğiz. Bizim vatandaşımız olmadığına göre istedikleri yere gitmekte hürler. Ama 'kesin bir çözüm mü?' derseniz, hayır. Şu anda ülkeler kabul etmiyorlar ki... Sadece bizde değil Avrupa'nın kendi içinde de... Aynı zamanda Sırbistan kapattı, Macaristan kapattı, geçişler durmuş durumda." 

        Daha sonra söz alan Bakan Alaboyun ise milletvekili genel seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

        Milletin kararına saygılı olduklarını ifade eden Alaboyun, "Temennimiz tek başına bir iktidar çıksın, ülkede istikrar sürsün, huzur olsun, barış olsun. Terör odakları da dahil yurt dışında ülkemizin önünü kesmeye çalışan, bölgesel güç olma hakkımızı kesmeye çalışanlara da Allah ayağına dolasın" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aksaray haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aksaray Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aksaray İlçeleri
        Tüm Aksaray Haberleri
         Aksaray

        Aksaray

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa