Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANKIRI (AA) - Çankırı'nın Bayramören ilçesinde gerçekleştirilen Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nda olası bir kazaya karşı Sağlık Bakanlığının Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) 24 saat hazır bekliyor.

        Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki UMKE ekibinin sorumlusu Mehmet Akif Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonada meydana gelebilecek kaza ve yaralanmalara karşı ilk günden beri 14 kişilik ekibin görevinin başında olduğunu bildirdi. 

        İlçeye gelen sporcuların sağlığının korunması ve olası kazalara acil müdahaleden sorumlu olduklarını, yarışmanın başladığı 22 Ağustos tarihinde Sülüklü piknik alanına kamp kurduklarını belirten Özkan, "Yarışmanın başladığı tarihten bugüne kadar kampta kurduğumuz çadırlarla ekibimizle birlikte kalıyoruz. Sorunsuz bir şekilde yarışmanın devam etmesi bizim için de oldukça sevindirici. Şampiyona bitene kadar burada kalmaya devam edeceğiz" dedi.

        Özkan, organizasyonda 3 ekibin görev yaptığını, 2 ekibin kalkış, birinin de iniş noktasında beklediğini dile getirerek "Ekiplerimizin araçlarında her türlü sağlık tedbiri alınmış durumda. Pilotlarımızın düşmeleri ya da herhangi bir sağlık sorunu yaşamaları durumunda ekiplerimiz anında müdahale edecek" şeklinde konuştu. 

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çankırı İlçeleri
        Tüm Çankırı Haberleri
         Çankırı

        Çankırı

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa