Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANKIRI (AA) - Çankırı'nın Bayramören ilçesinde gerçekleştirilecek Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası'na katılacak pilotlar, antrenman uçuşu yaptı. 

        Yarın başlayacak yarışmalar öncesinde bölgeyi tanımak için güney pistine gelen pilotlara, bölge hakkında bilgiler verildi. Pilotlar daha sonra belirlenen alanda uçuş yaptı.

        Şampiyonanın Koordinatörü Tahsin Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, 20 ülkeden yaklaşık 100 pilotun organizasyona katılmasını beklediklerini ifade etti. 

        Çalışmalar hakkında bilgi veren Tekin, "Bu yarışma Çankırı Havacılık Kulübü olarak düzenlediğimiz 6. yarışma. Dünya kupası, yamaç paraşütünde dünyanın en önemli organizasyonu. Türkiye'de yamaç paraşütü alanında 2015 yılında yapılan en önemli yarışma bu. Bugün çeşitli ülkelerden 100 pilot geldi. Kayıtlarımızı yaptık, antrenman uçuşlarını yapıyorlar" diye konuştu. 

        Bayramören'in Türkiye'de yamaç paraşütü yapılan en önemli yerlerden biri olduğunu ifade eden Tekin, "Biz burada 2007 yılından beri yarışmalar yapıyoruz. Bayramören, Türkiye'nin en önemli uçuş bölgelerinden biri olduğunu kanıtladı. Burada Türkiye rekorları kırıldı. Ümit ediyorum ki önümüzdeki yıllarda da dünya kupası yarışmalarını burada yaparız" şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çankırı İlçeleri
        Tüm Çankırı Haberleri
         Çankırı

        Çankırı

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa