Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AMASYA (AA) - Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, ilde 2016 ve 2017 yılları arasında turizm altyapısının geliştirilmesine yönelik bir çok projenin hayata geçirileceğini söyledi.

        Vali Çomaktekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, turizmin geliştirilmesine yönelik çeşitli proje ve çalışmaların devam ettiğini belirtti.

        Amasya'da 2016 ve 2017 yılları arasında turizm altyapısının geliştirilmesine yönelik bir çok projenin hayata geçirileceğini vurgulayan Çomaktekin, "Bunun için de Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının ve Avrupa Birliğinin ilgili fonlarından yararlanmak amacıyla proje hazırlama çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

        Çomaktekin, Amasya'dan Harşena Dağı ile Kral Kaya Mezarları'nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ne alındığını anımsatarak, buna bağlı olarak gelecek dönemlerde ilin turizm potansiyelinin artacağını vurguladı.

        Vali Çomaktekin, Göynücek Cezaevinin Hitit Uygarlığı Araştırma Merkezine Dönüştürülmesi Projesi, Karekod (QR) Sistemi ile Şehir Tanıtım Sistemi Projesi, Kızlar Sarayı Alt Sur Duvarlarının Restorasyonu Projesi ile UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ndeki Alanların Altyapılarının Geliştirilmesi Projesi gibi çok sayıda projenin hayata geçirilmesi amacıyla çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Amasya İlçeleri
        Tüm Amasya Haberleri
         Amasya

        Amasya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa