Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİTLİS (AA) - Bitlis Devlet Hastanesi'ne atanan Çocuk Psikiyatrisi Uzmanı Seda Aybüke Sarı, hastanede poliklinik hizmeti vermeye başladı.

        Sarı, gazetecilere yaptığı açıklamada, genellikle psikolojik sorun yaşayan 0-18 yaş gurubundaki çocukların sorunlarıyla ilgilendiklerini belirtti.

        Daha çok aile ve çocuklar arasındaki psikolojik bozuklukların ele alındığı bir dalda hizmet vermeye çalıştığını ifade eden Sarı, şöyle konuştu:

        "Çocuklarda korkular, alt ıslatma, psikolojik sorunlar, ölüm sonrası yaşanan travma, boşanmalar sonrası yaşanan travmalarla karşı karşıya kalan çocuklarla, ailelerin sorunlarına çözüm bulmak amacındayız. Amacımız, ruhsal açıdan sağlıklı ve mutlu çocuklar yetiştirmek. Aynı zamanda erken müdahalelerle erişkinlikteki ve gençlikteki sorunları azaltmak, suç oranlarını azaltmak gibi hedefleri olan bir branşta çalışıyoruz. Koruyucu ruh sağlığı hizmetinin yanında tedavi hizmeti de veriyoruz. 0-18 yaş gurubunda olan çocukları aileleriyle değerlendiriyoruz. Genel olarak dikkat eksikliği, hiperaktif bozukluk, otizmli çocukların sorunları, davranış bozuklukları, psikiyatrik bozukluklar, tikler ve takıntılar, öğrenme güçlüğü, derslerle ilgili başarısızlıklar, konuşma bozuklukları, kekemelik gibi birçok alanda çocuklara sağlık hizmeti sunuyoruz."

        Bitlis'te ilk defa böyle bir branşta atama yapıldığı için henüz hastaların tam anlamıyla konuyu anlamadığını ve bu nedenle polikliniğe başvuru sayısının şimdilik düşük olduğunu dile getiren Sarı, ilerleyen zamanlarda polikliniğe başvuran hasta sayısında artış yaşanacağını düşündüğünü sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bitlis İlçeleri
        Tüm Bitlis Haberleri
         Bitlis

        Bitlis

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa