Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin Barosu, çocukları eğitmeye devam ediyor

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Barosu ile Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, suç sayılan davranışlar konusunda çocukları bilinçlendirmek amacıyla imzalanan protokol kapsamında, Tarsus Toros Okulları'nda eğitim semineri düzenlendi.

        Düzenlenen iki ayrı seminerde, ilköğretim öğrencilerine 'Çocuk Hakları', lise öğrencilerine ise 'Suç Sayılan Davranışlar' konularında Av. Tülay Sevgi Tunalı Can tarafından eğitim verildi. 'Çocuk Hakları' konulu seminerde konuşan Av. Can, "Mersin Barosu'nda Çocuk Hakları Merkezimiz bulunmaktadır. Haksızlığa uğradığınız zaman merkezimize geldiğiniz takdirde, Mersin Barosu'na kayıtlı bulunan çok sayıda avukatımız sizlerin yanında olacak, sizlere her zaman sahip çıkacak, sizin temel hak ve özgürlüklerinizi savunacaktır. Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi'nin, sizlerin her daim yanında olduğunu unutmayın" dedi.

        Daha sonra lise öğrencilerine yönelik 'Suç Sayılan Davranışlar' konusunda eğitim vererek, arkadaş seçiminin önemine değinen Av. Can, "Bazı kötü arkadaşlıklar çocuklarımıza kötü örnek oluşturacak, suç sayılacak davranışlar sergilemesine neden olabilir. Çocuklarımız, ailesinden olumsuz davranışlar görmese bile arkadaşlarından görüp etkilenebilir. Arkadaş seçiminin, çocuklarımızın suça yönelmesinde önemli rolü vardır. Bu nedenle ebeveynler, çocuklarına arkadaş seçiminde destek vermelidir" diye konuştu.

        (KYM-Y)

        22.11.2017 10:46:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa