Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tekirdağ'da mera ıslah çalışmaları

        (Fotoğraflı)

        Emre Gülle

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ'ın Muratlı ve Hayrabolu ilçelerine bağlı kırsal mahallelerde, hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla mera ıslah çalışmaları kapsamında yem bitkisi tohumu ekimi yapıldı.

        Çayır Mera ve Yem Bitkilerini Geliştirme Projesi kapsamında meraların bitki çeşitliliğini ve kapasitesini arttırmak amacıyla Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, kırsal mahallelere yem bitkileri tohumları dağıtıldı. Yem bitkileri tohumları dağıtılan Hayrabolu ilçesi Buzağcı Mahallesi ile Muratlı ilçesi Yukarısevindikli mahallelerinde daha evvel belirlenenen meralara tohum atımı gerçekleştirildi.

        Hayrabolu İlçesi Buzağcı Mahallesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Ziraat Odası Başkanı Bülent Can, Buzağcı Mahallesi Mera Yönetim Birliği, mahalle halkının katılımı ve Muratlı ilçesi Yukarısevindikli mahallesinde Mahalle Muhtarı, Yukarısevindikli mahallesi Mera Yönetim Birliği Başkanı ile mahalle haklının katılımı ile mera parsellerine yem bitkisi tohumu atıldı.

        Gıda Tarım ve hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, hayvancılığın geliştirilebilmesi ve ucuz girdinin artırılması amacıyla meralarımın vasıf ve kapasitelerinin geliştirilmesinin büyük bir önem arz ettiğini belirterek, bu doğrultuda meralarda ıslah çalışmalarını devam ettireceklerini kaydetti.

        (MA-MEF-Y)

        21.11.2017 17:05:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tekirdağ İlçeleri
        Tüm Tekirdağ Haberleri
         Tekirdağ

        Tekirdağ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa