Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin:

        - "İlçe dolmuşlarında koltuk sayısı 17'den 20'ye çıkarıldı"

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Selma Kara

        KAYSERİ (İHA) - Tüketiciler Birliği (TB) Genel Başkanı Mahmut Şahin, ilçelere sefer yapan ve ihale ile alınan dolmuşların 17 koltuktan 20 koltuğa çıkarıldığını, dolmuşlarda yolculuk yapmanın yolcular açısından zorlaştırıldığını söyledi.

        İlçelere sefer yapması için ihale ile 172 dolmuşun alımının yapıldığını belirten Başkan Mahmut Şahin, "Fakat bu ihaleyi dolmuşun dışı ile değil de içiyle oynayan bir firma kazanmış. 17 kişilik dolmuş 20 kişilik dolmuş yapılmış. Bir dolmuşa 3 kişilik daha koltuk atılabilmesi için 8 metrelik dolmuşun aslında 9 metrelik olması gerekiyor. Fakat dolmuşlar yine 8 metre ama 3 kişi artırılarak 20 kişilik dolmuş haline getiriliyor. Dolayısıyla dolmuşun büyüklüğü aynı olduğu için koltuklar daraltılıyor. Aradaki koltuklar tamam ama 1 buçuk, 2 saat yolculuk yapılan ilçeler var. Bu yolcuların 1 buçuk, 2 saat boyunca bacaklarını kırarak ya da dolmuşun en arkasında, ki dolmuşların arkasındaki kavislerden de 2 santimetre sağdan, 20 santimetre soldan olmak üzere 40 santimetre çalınır, yolculuk etmeleri mümkün değil" diye konuştu.

        Bagajlar da kaldırılmış

        Yolcu sayısının artırılması için aynı zamanda dolmuşların bagaj kısmının da kaldırıldığını dile getiren Başkan Mahmut Şahin, "Dolmuşlara 3 kişilik koltuk eklenirken arkada bir bagaj bölümü olur. Köye, ilçeye gidenler bunu çok iyi bilir. Orası iptal edilmiş ve koltuk konmuş. Köyden ya da ilçeden şehir merkezine gelen hiçbir vatandaş eline valiz ya da torba getiremiyor" dedi.

        "Kayseri'de 'ayağı çarıklı' bakışı mı devam ediyor!"

        Dolmuşların TÜV'den onay almasının da soru işareti oluşturduğuna dikkat çeken Başkan Mahmut Şahin, "Eğer, Kayseri'de hala 'ayağı çarıklı' bakışı devam ediyorsa, buna bir son verilsin, 1 buçuk-2 saat yolculuk yapan insanlara eziyet edilmesin. Bu yanlıştan vazgeçin. O dolmuşlar TÜV'den nasıl geçmiş, bu dolmuşlar hiçbir büyütme yapmadan nasıl 20 kişiye çıkarılmış, bunların sorusunu kamuoyuna bırakıyoruz." ifadelerini kullandı.

        (SK)

        21.11.2017 17:02:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa