Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kayseri polisinden vatandaşlara 'Soba' uyarısı

        (Fotoğraflı)

        KAYSERİ (İHA) - Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri yaklaşan kış ayları nedeniyle vatandaşları soba yakımı, soba kurulumu ve karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyardı.

        Yaklaşan kış mevsimi nedeniyle özellikle soba kullanımının yoğun olduğu bölgelerde çalışmalarına hız veren Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, mahallelerde, cami çıkışlarında ve halkın yoğun olduğu bölgelerde alanında uzman personellerle birlikte doğru soba yakımı, olabilecek karbon monoksit zehirlenmelerinde nasıl bir yol izleneceği gibi konularda halkı bilgilendirmeye devam ediyor.

        Yetkililer tarafından verilen bilgilerde mevsim şartlarına göre rüzgarlı havalarda soba yakımına dikkat edilmesi, sağlıklı soba kurulumu, sobaların her zaman üstten yakılması, yatarken sobaya kömür eklenmemesi, bacaların temizliği, olabilecek karbon monoksit zehirlenmelerinde ortamın havalandırılması gibi konularda dikkatli olunması konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

        Ayrıca Toplum Destekli Şube Müdürlüğü tarafından hem Türkçe hem de Arapça bastırılıp dağıtılan broşürlerle halkın daha da dikkatli olması vurgulandı. Yapılan uygulamalı eğitimler sonrasında dağıtılan broşür ve stickerlarla doğru soba kullanımının anlatılması, karbonmonoksit kaynaklı zehirlenme ve ölüm olaylarının engellenmesi amaçlandığı ifade edildi.

        (AG-SK)

        20.11.2017 17:14:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa