Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Atık malzemelerden "İleri Dönüşüm Kütüphanesi"

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - "İleri Dönüşüm Kütüphanesi Atölyesi" Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nde düzenlendi.

        Tasarım Kulübü öğrencilerinin organize ettiği atölye çalışmasında, Tasarımcı Pınar Akkurt ile birlikte atık malzemelerin geri kazandırılmasına yönelik çalışmalar yapıldı. Amaçlarının, göz önünde bulunan atık malzemeleri işleyerek kullanılabilir bir ürün elde etmek olduğunu söyleyen Pınar Akkurt, "Hedefimiz, yeni bir dönüşüm kütüphanesi kurmak, ileri dönüşümde kullanılacak cam, plastik şişe, naylon poşet vb. atık malzemelerin kullanım olasılığını belirlemek ve bunları kullanabilmek. Bu atölye çalışması tamamen gönüllü öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Bu sayede hem daha özgün çalışmalar yaptık hem de özgürce çalıştık. Yaptığımız çalışmalar ve araştırmalar sonucunda bu malzemeleri kullanarak hayatımızda aktif olarak kullanabileceğimiz birçok malzeme üretebileceğimizi gördük" şeklinde konuştu.

        Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencisi Hale Metin Aktürk ise, "Atölye çalışmasının cumartesi ve pazar olmak üzere iki gün olması çok faydalı oldu. İlk gün malzemeleri tanıdık ve bu malzemeleri nasıl kullanabileceğimiz üzerinde fikir alışverişinde bulunduk. İkinci gün ise fikirlerimizi farklı ürünlere dönüştürmemiz hem kendimize olan güvenimizi artırdı hem de yeni tasarım fikirleri ortaya koymamızı sağladı" dedi.

        (İHA-Y)

        20.11.2017 16:54:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa