Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "Geleceğin için sen de pedalla" adlı proje yaygınlaşacak

        - Bisiklet kullanımında farkındalık oluşturulacak

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı ile Bisikletliler Derneği tarafından ortaklaşa yürütülecek olan "Geleceğin İçin Sen De Pedalla" adlı projenin tanıtım toplantısı düzenlendi.

        Toplantıda, seçilen bir pilot bölgede öğretmenlere bisikletin farkındalığı hakkında eğitim verilmesi, okullara, alışveriş merkezlerine, cami önleriyle semt pazarlarına bisiklet park yeri ve bisiklet bağlantı yollarının yapılması proje hedefleri arasına alındı.

        Ortak proje çalışması başlatıldı

        Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı Ulaşım Planlama Şube Müdürlüğünün bisiklet yolu projesiyle kent içinde bisiklet kullanımında farkındalığı artırmak amaçlandı. Bu doğrultuda, Bisikletliler Derneği'yle "Geleceğin İçin Sen De Pedalla" adlı ortak bir proje başlatıldı.

        Bisiklet her alanda önemli

        Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ilgili belediye yöneticilerinin katıldığı proje tanıtım toplantısında konuşan Bisikletliler Derneği Genel Başkanı Murat Suyabatmaz, bisiklet farkındalığını oluşturmak için bisikletin her alanda önemli olduğunu vurgulayarak, sağlık, çevre, ulaşım, ekonomi, doğal afet ve güvenlik açısından bisikletin farklı bir fonksiyonu bulunduğundan bahsetti.

        Kent içi trafiğin rahatlamasında bisikletin etkisinin büyük olduğunu söyleyen Suyabatmaz, sürdürülebilir sağlıklı bir kent oluşturarak, kaliteli bir yaşam için bisikletin artık kentlerin vazgeçilmezi olduğunu vurguladı.

        (LO-SD-Y)

        20.11.2017 15:17:56 TSI

        NNNN

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa