Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kartallı sanatçı Hüseyin Reha Tanyeri eserleriyle anılıyor

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Kartallı ahşap ve oyma sanatçısı Hüseyin Reha Tanyeri, doğum haftasında Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün düzenlediği sergiyle anıldı.

        Kartal Belediyesi fuaye alanında 21 Mart 2016'da yaşamını yitiren sanatçının ahşap ve oymacılık eserlerinin yer aldığı sergiye Hüseyin Reha Tanyeri'nin eşi Güneş Tanyeri, kızları Aysun Tanyeri, Ayşegül Samurtaş, Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar, merhum sanatçının arkadaşları ve belediye personeli katıldı. Sergide sanatçının ahşap ve oyma sanatıyla yaptığı dekoratif tablolar, hat yazıları ve çok sayıda eser yer aldı. Tanyeri ailesi, sergide duygulu anlar yaşadı.

        Ahşap ve oyma sanatçısı Hüseyin Reha Tanyeri'nin eşi Güneş Tanyeri, "Ahşap oymacılık, geleneksel Türk el sanatlarının en değerli parçalarından birini oluşturur. Kimi zaman bir cami kapısının kanadında, kimi zaman bir genç kızın nişan tepsisinde, bazen de dekoratif bir kutuda karşımıza çıkabilir. Ahşap oyma ustalarının en önemli özellikleri sabırdır. Usta zanaatkârların elinde bir dantel gibi işlenen ağaç, tıpkı bu sergimizde olduğu gibi bizlere estetik açıdan görsel bir şölen sunar. Reha Tanyeri'nin uzun yıllar uğraş vererek oluşturduğu eserler, sabrın ve azmin bir yansımasıdır. Eşim Hüseyin Reha Tanyeri'nin doğum haftasında açtığımız bu anma sergimizde kendisini rahmetle anıyor, ruhun şad olsun diyoruz. Kendisini eserleriyle beraber hep yaşatacağız" dedi.

        Sergi, 23 Kasım'a dek sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.

        (EY-Y)

        20.11.2017 12:36:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İstanbul İlçeleri
        Tüm İstanbul Haberleri
         İstanbul

        İstanbul

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa