Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Rektör Karabulut Tebriz Üniversitesini ziyaret etti

        (Fotoğraflı)

        Abdullah Söylemez

        AĞRI (İHA) - Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut Tebriz Üniversitesini ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. M.R. Pour Mohammadi ile görüştü.

        15-16 Kasım tarihleri arasında İran'ın Erdebil kentindeki Merkezi Asya Üniversiteler Birliği (MAUB) 1. Genel Kurul Toplantısı için İran'da bulunan Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, İİBF Dekanı Prof. Dr. Kerem Karabulut ile birlikte iki günlük programları çerçevesinde İran'ın en önemli ilk üç üniversitesi arasında yer alan Tebriz Üniversitesini ziyaret etti.

        Tebriz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M.R. Pour Mohammadi ile görüşen Rektör Prof. Dr. Karabulut görüşmenin çok olumlu geçtiğini ve iki üniversite arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi konusunda fikir alış verişinde bulunduklarını ifade etti.

        Aynı coğrafyayı paylaşan ve kadim bağları bulunan iki ülkenin üniversiteleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin bölge için çok önemli olduğunu vurgulayan Rektör Karabulut, "Bu bağlamda İran ile sınırı olan Ağrı'da bulunan bir üniversite olarak, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ile Tebriz Üniversitesi arasında kurulacak bağların çok olumlu yansımaları olacak ve uygun bir zeminde doğru planlamalarla bilimsel, sosyal, kültürel, ekonomik anlamda bölge için önemli kazanımlar elde edilebilecektir" dedi.

        Rektör Karabulut, son olarak gösterdikleri misafirperverlik için Tebriz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M.R. Pour Mohammadi'ye teşekkür etti.

        (AS-AA-Y)

        20.11.2017 09:07:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ağrı İlçeleri
        Tüm Ağrı Haberleri
         Ağrı

        Ağrı

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa