Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şirintepeliler, Büyükşehir Belediyesinin ilgisizliğine isyan etti

        (Fotoğraflı)

        Murathan Yıldırım

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'in Şirintepe ilçesinde, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerine hizmet vermediğini iddia eden bölge halkı, bir basın açıklaması yaparak, yapılan muameleyi hak etmediklerini dile getirdi.

        Seslerini duyurmak için bir araya gelen yaklaşık 60 Şirintepeli, özellikle tramvayın bölgeye ulaştırılmaması sebebiyle mağduriyet yaşadıklarını vurguladı. Grup adına konuşan Mehmet Ömürlü, Şirintepe'den, merkeze ulaşabilmenin çok zor olduğunu söylerek, "Bugün, burada tramvayın Şirintepe'ye neden gelmediğini, Büyükşehir Belediyesine soruyoruz. Özellikle de Şirintepe'yi neden cezalandırdığını soruyoruz. Tramvay gelmediği gibi, tramvayın faturası da Şirintepelilere ödetildi. İlk geldiği yıllardan beri biz ödedik. Fakat Şirintepe'ye tramvay istediğimiz zaman, uygun yerin olmadığı, buradan geçirilmeyeceği, yeni hatların Kumlubel, Esentepe ve Muttalip'e gideceğini öğrendik. Bu durum bizleri çok üzdü. 65 bin nüfusu olan bir mahalleyiz. Açık ve net soru şudur, 'Biz yıllardan beri neden cezalandırılıyoruz?' Bunu öğrenmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

        "Önümüzde 2019 seçimleri var"

        Seçim döneminin yaklaşmakta olduğunu ve bölge halkının buna göre karar alacağını aktaran Ömürlü, konuyla ilgili şunları kaydetti:

        "Önümüzde 2019 seçimleri var. Seçimler geldiğinde 'Hizmet ediyoruz, hizmetlerimiz engelleniyor' gibi açıklamalar oluyor. 25 yıldır bu işin içinde olan, başında olan sizlersiniz. Bu hizmetleri kim engelledi? Şirintepe'ye tramvayı kimin getirmediği, bunun kimin aklına geldiğini bize açıklayacaksınız. Adaletten bahsedenler, adalet için yürüyenler şunu bir bize söylesinler. Şirintepe'ye adaletsizlik yapılıyor. Altyapısı yok, tramvayı yok, trafik berbat, yollar kazı içinde, kaldırımları yok, bir sokakta 50-60 tane araç duruyor. İnşaatlarda, daire başına garaj parası alıyorsunuz, ama bir tane araç koyacak garaj yok. Millet sokaklarda, kaldırımlarda çift sıra araç parkı yapıyor."

        Bölge halkı, yapılan açıklama sonrası, Şirintepe'ye tramvay hattının ulaşması için imza kampanyası başlattı.

        (MUR-AŞ-Y)

        19.11.2017 20:42:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa