Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tarım yetkilileri seraları gezdi

        (Fotoğraflı)

        Vedat Bayraktar

        KIRKLARELİ (İHA) - Kırklareli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Ahmetbey beldesinde bulunan seraları gezerek bilgi alış verişlerinde bulundu.

        Kırklareli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Burak Akbayrak, Ziraat Teknikeri Metin Toygar ve Ziraat Teknikeri Necdet Göç tarafından ziyaret edilerek genç üretici Serhat Durmuş ile bilgi alış verişlerinde bulundu.

        Bir dekar büyüklüğündeki serada Hindistan Cevizi Kabuğu yöntemiyle 2 katlı sistemle çilek üretiliyor. Bir dekar serada damla sulama ile gübreleme ile beslenen 24 bin adet Albion çeşitli çilek bitkisiyle üretimde ilk yıl 10 ton ve 2'inci yıl 13-14 ton verim alındığını ifade eden Durmuş, çilekleri yüzde 65 oranında perakende ve yüzde 35 oranında toptan sattığını ve Kırlareli'nde iç pazarda ürünlerinin hemen alıcı bulduğunu belirtti.

        (VB-MEF-Y)

        19.11.2017 11:59:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırklareli İlçeleri
        Tüm Kırklareli Haberleri
         Kırklareli

        Kırklareli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa