Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Afetzedelerin fideleri ücretsiz üretilecek

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Antalya'nın Kumluca, Finike, Demre ve Kaş İlçesi'nde hortum afetinden zarar gören tüm çiftçilere her çeşit fideler ücretsiz verilecek.

        Yüksel Tohumculuk Kumluca'daki Fide Tesislerinde ürettikleri her çeşit fideyi Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçesinde hortum afeti yaşayan ve seralarını yeniden kurmak zorunda kalan çiftçiler ücretsiz fide dağıtacak. Bölge Müdürü Türker Demiröz ve Ziraat Mühendisi Ergun Duran, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'yı ziyaret etti.

        Ziyarette Demiröz, "Fide sektöründe çok eski bir firmayız. Bölgemizin büyük bir bölümünün fide ihtiyacını karşılıyoruz. Kumluca Bölgemizde üretim yapan çiftçilerimizin yaklaşık yüzde 30'u hala bizim çeşitlerimizi ekmektedir. Kumluca ve bölge genelinden kazanç elde ediyorsak en zor günlerinde bölgede üretim yapan çiftçilerimizin yanında olmalıyız.

        Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüzün tespit ettiği afette zarar gören tüm üreticilerimiz hangi çeşidimizden ekmek isterse o çeşidin tohumunu karşılamaya hazırız" dedi.

        Ziraat Mühendisi Ergun Dura, "Afette zarar gören örtü altı sebze üreticisinin Ocak, Şubat ve Mart dönemi ekimlerinde ekecekleri fidelerin tohumlarını bizlerden temin edebilecek. Bazı fide tesislerimiz afetten zarar gören üreticilerimizin üretim alanı ve kaç adet fideye ihtiyacı var listesini hazırladı. Kumluca da fide üretimi yapan tesislerimiz, afetzede çiftçilerimizin fidelerini üretmeye hazırdır."

        Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da "Verdiği hizmetler karşılığında bu bölgeden para kazanan ve en zor gününde örtü altı sebze üreticisinin yanında olan firmalarımızı kutluyorum. Bizi biz yapan ve milletimizi ayakta tutan işte bu ruhtur. Bu sektörün onurlu davranışı diğer sektör temsilcilerine de örnek olur" diye konuştu.

        (SÇ-SÇ-Y)

        18.11.2017 11:29:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa