Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türk ve Bulgarlar birlikte halay çekip, festival açtılar

        (Fotoğraflı)

        Ayhan Gülver

        EDİRNE (İHA) - Edirne'nin Keşan ilçesinde, Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odası ile Bulgaristan'ın BİO Net Derneği'yle ortaklaşa düzenlenen "Komşuların Lezzet Ağı" projesi kapsamında yemek festivali gerçekleştirildi. Festivalin açılışı, protokol üyeleri ile Türk ve Bulgar katılımcılar tarafından davul-zurna eşliğinde halay çekilerek yapıldı.

        Yaklaşık 50 metre uzunluğundaki stantlarda Bulgar ve Türk yemekleri katılımcılara ikram edildi. Etkinlikte vatandaşlara proje kapsamında hazırlanan yemek kitabı, lezzet haritası, kültür takvimi, aşçı şapkası ve önlüğü ile mutfak eldivenleri dağıtıldı.

        Avrupa Birliği Bakanlığı'nın ulusal otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi işbirliği Programının birinci teklif çağrısı kapsamında yürütülen "Komşuların Lezzet Ağı" isimli projesi ile sınır bölgesinde turizm alanında rekabet avantajı sağlamak, Burgas ve Edirne illerinde turizm güzergahlarının uzun vadeli sürdürülebilir büyümesine ve gelişimine öncülük etmek için bir ortaklık sağlandı.

        Proje süresi boyunca düzenlenen eğitimler neticesinde sınır ötesi turistik lezzet haritası hazırlandı.

        (AG-MEF-Y)

        17.11.2017 18:24:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa