Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ilıca İçme Suyu Tesisine bakım çalışması

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Manisa merkez ve ilçelerine içme suyu temin eden Ilıca İçme Suyu Tesisi'nde bakım, onarım ve revizyon çalışması yaparak, su kaynaklarının verimliliğini arttırıyor.

        MASKİ Genel Müdürlüğü, içme suyu kaynaklarının korunması ve iyileştirilmesi adına çalışmalarına devam ediyor. Bu amaçla MASKİ, Manisa merkezin büyük bir kısmına içme suyu temin eden Ilıca İçme Suyu Tesisi'nde bakım, onarım ve revizyon çalışması yürütüyor. Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi ile İçme Suyu Dairesi Başkanlıkları bünyesindeki çalışmalar kapsamında, öncelikle debisi düşük sondajların motopomplarında yenilemeye gidilerek verimleri yükseltildi. Sondajların enerji hatları ve panolarında yapılan bakım çalışmalarının yanı sıra, sondajlara muhafaza kabini ve tabanlarına koruma betonu yapılarak dış tehditlere karşı koruma altına aldı. Yapılan bu çalışma sayesinde, sondajların çevre koşullarına karşı korunmasının yanı sıra, dışarıdan müdahale edilmesi de önlenmiş oldu.

        Akpınar İçme Suyu Tesisi ile birlikte merkezdeki ihtiyacın yüzde 70'ini karşılayan Ilıca İçme Suyu Tesisi'nde 15 adet içme suyu sondajı mevcut. Kaynak sayısının çoğaltılması amacıyla 2 adet daha sondaj açılarak, bu sayı 17'ye çıkartıldı. Yeni sondajların tüm inşaat çalışmaları tamamlandı. Su analiz sonuçlarının da içilebilir çıkmasının ardından başlanan kollektör bağlantılarının tamamlanmasıyla birlikte yeni sondajlar devreye alınarak Manisa'ya daha kesintisiz ve kaliteli içme suyu temini sağlanacak.

        (AY-Y)

        17.11.2017 17:56:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa