Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kayseri iş dünyasına dijitalleşmenin önemi anlatıldı

        - ADMİB Başkan Yardımcısı Rahmi İncetan:

        - "İhracat rakamlarını ileriye taşıyabilmek için, dijitalleşmeye ayak uydurmak gerekir"

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Akdeniz Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (ADMİB) Başkan Yardımcısı Rahmi İncetan, ADMİB'in ihracatının yüzde 65 artarak 1.4 milyar dolara ulaştığını, bu rakamları daha da ileriye taşıyabilmek için dijitalleşmeye ayak uydurmanın büyük önem taşıdığını söyledi.

        Akdeniz Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği ve Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) işbirliğinde 'Dijitalleşme ile Rekabet Kazanma' konulu ortak akıl toplantısı ve Kayseri iş dünyasının katıldığı 'Üretim ve Sanayide Dijitalleşme' konulu panel gerçekleştirildi.

        Toplantıya ADMİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rahmi İncetan, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi ve Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'ın yanı sıra Kayseri'nin önde gelen firmalarının temsilcileri katıldı.

        "Rekabet gücünü artırmanın yolu Endüstri 4.0'dan geçiyor"

        Prof. Dr. Kerem Alkin'in yaptığı konuşmanın ardından söz alan Rahmi İncetan, sanayiciler ve ihracatçılar olarak hem ekonomiyi hem de ülkeyi daha ileriye taşımak için sürekli yenilenmenin şart olduğunu, iş sürecini etkileyebilecek tüm yeniliklerin yakından takip edilmesinin ve bunu bir adım öteye taşıyarak bu yeniliklerin sektöre kazandırılmasının gerektiğini vurguladı.

        Konuşmasının devamında, rekabet gücünü artırmak için daha verimli, daha hızlı ve daha kaliteli üretimin kritik bir öneme sahip olduğunu, bunun da anahtarının 'Endüstri 4.0'dan geçtiğini ifade eden İncetan, üretimde dijitalleşme ile hem üretim maliyetlerini azaltıp hem de zamandan tasarruf edebileceğini sözlerine ekledi.

        Kayseri sanayinin dijital dönüşümün neresinde olduğu, dijitalleşmenin uluslararası rekabette Türk şirketlerine hangi avantajları sağlayabileceği, Kayseri sanayisinin Endüstri 4.0 ufkunun nasıl olması gerektiği gibi konuların ele alındığı toplantı, katılımcıların görüşlerini sunmasıyla sona erdi.

        "İhracat rakamlarını ileriye taşıyabilmek için, dijitalleşmeye ayak uydurmak gerekir"

        Kayseri iş dünyasının davetli olduğu 'Üretim ve Sanayide Dijitalleşme' konulu bir diğer toplantıda konuşan ADMİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rahmi İncetan, Akdeniz Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği olarak ihracatta atılım yılında ADMİB'in ihracatının yüzde 65 artarak 1.4 milyar dolara ulaştığını, bu rakamları daha da ileriye taşıyabilmek için dijitalleşmeye ayak uydurmanın büyük önem taşıdığını belirtti.

        İncetan, bu konuda dikkat edilmesi gereken iki husus olduğunu, bunlardan birinin bu dönüşümü yakalayabilmek, rakiplerin gerisinde kalmamak hatta onların önüne geçmek, ikincisinin ise bu dönüşümü milli ve yerli ekipmanlarla, mühendislerle yapabilmek olduğunu kaydetti.

        Kayseri iş dünyası tarafından yoğun ilgi gösterilen panel, BASF Türkiye CEO'su Buğra Kavuncu ve Prof. Dr. Kerem Alkin'in sunumlarıyla sona erdi.

        (HSK-Y)

        17.11.2017 16:36:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa