Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocamaz'dan, 'kent betonlaşıyor' iddialarına yanıt: "Eskisinden çok daha fazla yeşil alan olacak"

        - Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündeme getirilen, Mersin'in giderek betonlaştığı yönündeki iddiaları kabul etmeyen Başkan Kocamaz, kaldırım işgallerinin ise kendilerini de rahatsız ettiğini söyledi

        - Kocamaz:

        - "Kaldırım işgali Mersin'in ayıbı"

        (Fotoğraflı)

        Kıymet Gökçe

        MERSİN (İHA) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yapılan yeni düzenlemelerle kentin giderek betonlaştığı yönündeki eleştirilere yanıt vererek, özellikle Adnan Menderes Bulvarı için hazırlattıkları projeyle Kültür Park'ta eskisinden daha fazla yeşil alan olacağını iddia etti. Kaldırım işgallerinin Mersin'in ayıbı olduğunu da söyleyen Kocamaz, ilçe belediye başkanlarıyla konuyu yeniden görüşme çağrısı yaptı.

        Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Yılı Kasım Ayı Toplantısı'nın ikinci birleşimi, Burhanettin Kocamaz başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı. Toplantıda, 42'si komisyon raporu, 10'u idare teklifi, biri de gündem dışı olmak üzere 52 madde görüşülerek karara bağlandı.

        "Yapılan düzenlemelerde ciddi bir betonlaşma göze çarpıyor"

        Meclis toplantısının sonunda partisi CHP adına söz alan Meclis Üyesi Akın Güneş, son dönemde Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı düzenlemelerde hem şehir merkezinde hem de Adnan Menderes Bulvarı üzerinde ciddi bir betonlaşmanın göze çarptığını belirtti. Kentte var olan yeşil alanların azaldığı yönünde ciddi eleştiriler olduğuna dikkat çeken Güneş, "Şehir merkezinde bu daha da fazla göze çarpıyor. Mersin'de ciddi bir betonlaşma var. Mersin'de şu anda kişi başına düşen yeşil alan miktarıyla ilgili bilgi vermenizi istiyoruz" dedi.

        Güneş, Büyükşehir Belediyesi'nin yapmayı taahhüt ettiği Kasaplar Çarşısı ve Balık Pazarı ile ilgili çalışmaları da gündeme getirerek, esnafın bu düzenlemeyle ilgili bir beklentisi olduğunu dile getirip, son aşama konusunda Kocamaz'dan bilgi istedi.

        "Eskisinden çok daha fazla yeşil alan olacak"

        Başkan Kocamaz ise betonlaşma iddialarını kabul etmeyerek, "Bu işe nereden baktığınıza bağlı. Daha önce o sahilde yeşil alanların dışında işgal edilmiş alanlar oran olarak yüzde 14'tü. Şu anda bizim hazırlattığımız projeye göre, kanuna uygun ve yüzde 3'ü geçmeyecek şekilde. Belki ilk etapta öyle değerlendirenler olabilir ama şunu herkes bilsin ki, yeşil alan eskisinden çok daha fazla olacak. Merak eden bir teknik elemana bunu ölçtürebilir. Bu tür yerlerde koyduğunuz heykelin işgal ettiği alanı bile inşaat alanı sayıyorlar. Dolayısıyla şu anda bizim hazırlattığımız projede, belki denize doğru biraz genişleme olduğu için öyle bir görüntü algılanabilir ama şunu herkes bilsin ki, eskisinden daha fazla yeşil alan olacak" diye konuştu.

        Kasaplar çarşısı ve Balık Pazarı'na muvafakat yazıları verilmediği için giremedik"

        Kasaplar Çarşısı ve Balık Pazarı ile ilgili de bilgi veren Kocamaz, "Maalesef bu bölgedeki esnaf bize yazı vermedi. Bu işin yapılmasına yönelik muvafakat yazıları bize gelmediği için biz oraya giremedik. Bugün yazıyı toplasınlar, biz oraya hemen gireriz, çünkü projemiz hazır" ifadelerini kullandı.

        Büyükşehir Belediyesi'nden bir yetkili de son bir aydır daha önce yazı vermeyen esnaftan da belediyeye talepler geldiğini ifade ederek, "Biz yazıları toplamaya başladık. Her parsel ve ada bazında yüzde 50'yi geçmemiz gerekiyor. Birkaç yer hariç yüzde 50'yi çoğu yerde geçtik. Bir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün bulunduğu bina var, orayla ilgili de Hazine ile görüşmelerimiz devam ediyor. 10-15 gün içinde tamamında yüzde 50'yi geçip, projeyle ilgili çalışmalara başlayacağız" şeklinde konuştu.

        "Kaldırım işgalleri Mersin'in ayıbı"

        AK Parti'li Meclis Üyesi Mustafa Turan ise kent merkezindeki kaldırım işgallerini gündeme getirdi. Son dönemde vatandaşların kaldırım işgalleri konusunda şikayetlerde bulunduklarını belirten Turan, bu konuda çalışma yapılmasını istedi.

        Bunun üzerine konuşan Başkan Kocamaz, kaldırım işgallerinin kendilerini de rahatsız ettiğini söyledi. Toplantıda bulunan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Mustafa Saçıkara'ya, başta Akdeniz Belediye zabıtası olmak üzere bütün ilçe belediyeleri ile çalışma yapmasını isteyen Kocamaz, şunları söyledi: "Bu işi çözelim. Gerçekten biz de rahatsızız. Biz göreve ilk geldiğimizde ilçe belediyelerinden pazar yerleri talep ettik ama olmadı. Yoksa biz bunların tamamını o pazarlarda toplayacaktık. Ya bize yer gösterin pazar yapalım ya da halihazır pazarların boş olduğu günleri bize tahsis edin dedik. Halen de bu sözümüzün arkasındayız. Böyle bir yer tahsis olursa bunu daha da geciktirmeden yılbaşından önce de çözebiliriz. Yeter ki, bize yer gösterilsin, tahsis yapılsın."

        Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç'in talebi üzerine de Kocamaz, tüm ilçe belediye başkanları ile konunun çözümüne yönelik toplantı yapmaya karar vererek, "Bu kaldırım işgali gerçekten Mersin'in ayıbı" dedi.

        "Helikopter alımı için yurt dışı arayışına başladık"

        Öte yandan, toplantıda Büyükşehir Belediyesi'nin 2015-2019 Yatırım ve Bütçe Planlarında yer alan helikopter alımına ilişkin, Başkan Kocamaz ile beraberindeki heyetin İngiltere ve Almanya'daki helikopter üretim tesislerini gezmek üzere yapacağı inceleme gezisi, oy birliğiyle kabul edildi.

        Teklife göre, İngiltere'den gelen davet mektubu üzerine 28 Kasım-2 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek gezide, belediyenin ihtiyacına uygun helikopterin belirlenmesine çalışılacak.

        Meclis toplantısının bitiminde konuya ilişkin İHA muhabirine konuşan Kocamaz, "Daha önce iki defa ihaleye çıktık, Türkiye'den katılan olmadı. Onun için şu anda yurt dışı arayışına başladık. Bu gezi de çok önceden alınmış bir karar zaten, yeni değil" diye konuştu.

        (KYM-Y)

        17.11.2017 16:21:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa