Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KBÜ'de 92 Tıp öğrencisi beyaz önlük giydi

        (Fotoğraflı)

        Yasin Erdem

        KARABÜK (İHA) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Tıp Fakültesi birinci sınıfında eğitim gören 92 öğrenci Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giydi.

        Törene Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Şahin, KBÜ Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Erkan Doğan ile akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

        "Karabük'te tıp eğitimi veriliyor olması çok güzel bir olay"

        Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Tıp Fakültesi öğrencilerinin 2 yıl öncesine kadar başka bir üniversitede eğitim gördüklerini hatırlatarak "Öğrencilerimizin kendi Üniversitelerinde eğitim görmeleri ve Karabük'te tıp eğitimi veriliyor olması çok güzel bir olay." dedi.

        Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde kaliteli bir kadroya ve iyi bir altyapıya sahip olduklarını söyleyen Rektör Polat, öğrencilere ve ailelerine seslenerek şunları söyledi: "3 yıl bizdesiniz arkadaşlar, bu yıl sizin ilk adımınız. Daha sonra sizler yavaş yavaş Eğitim Araştırma Hastanesi'ne gideceksiniz. Burada görevli uzmanlarımız her biri alanında çok başarılı öğretim üyesi arkadaşlarımız. Velilere sesleniyorum, çocuklarınız emin ellerde, çok iyi bir tıp eğitimi alacaklarından hiçbir şüpheniz olmasın. Türkiye ve Karabük şartlarını göz önüne aldığımızda Tıp Fakültesi olarak gayet iyiyiz."

        Konuşmasında doktorluk mesleğinin önemine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Polat, Afrika kıtasında yer alan Çad'a gerçekleştirdikleri ziyarete ve burada gördükleri manzaraya da değinerek, "Mayıs ayının başı gibi Tıp Fakültesi dekanımızla birlikte gerçekleştirmiştik bu ziyareti. 14 milyon nüfuslu ülkede sadece 8 göz doktoru olduğunu duymak beni çok şaşırtmıştı. Doktorluk hizmetinde sınır yoktur. Bütün dünyaya hizmet eder. İnşallah mezun olan öğrencilerimizin de bir gün ihtiyacı olan o ülkelere gidip görev yapmalarını isterim." diye konuştu.

        Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Şahin ise diğer Tıp Fakülteleri ile mukayese edildiğinde Karabük Üniversitesi'nde yüksek donanıma sahip temel tıp bilimleri ile klinik ve mesleki beceri laboratuvarları bulunduğunu söyledi.

        Konuşmaların ardından Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne birinci sıradan yerleşen Binnaz Zeynep Yaşar'a önlüğünü Rektör Prof. Dr. Refik Polat giydirdi.

        (YE-YE-Y)

        17.11.2017 16:09:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karabük haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karabük Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Karabük İlçeleri
        Tüm Karabük Haberleri
         Karabük

        Karabük

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa