Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tarihi Kentler Birliği'nden Ünye'ye başarı ödülü

        (Fotoğraflı)

        Metin Akyürek

        ORDU (İHA) - Ünye Belediyesi Orta Çarşı Restorasyon çalışması ile Tarihi Kentler Birliği Geleneksel Çarşılarda Koruma ve İşlevlendirme kategorisinde 143 proje içerisinden 'Başarı Ödülü'nün' sahibi oldu.

        Bu yıl 16.sı düzenlenen yarışmanın sonuçları Antalya Expo'da 25.kez düzenlenen YAPEX Restorasyon fuarında açıklandı. Ünye Belediyesi fuarda Yaşayan Kültürel Miras Müzesi konseptinin yer aldığı stant ile katıldı. Ünye'nin standına ilgi bir hayli yoğun oldu.

        Fuara Tarım ve Köy İşleri Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof.Dr.Metin Sözen, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Türkiye genelinden çok sayıda Belediye Başkanı ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

        69 belediyeden toplam 143 projenin değerlendirildiği yarışmada başvurular, TKB'nin mimarlık, şehircilik, arkeoloji, sanat tarihi, hukuk ve kent yönetimi alanlarındaki uzmanlardan oluşan Danışma Kurulu tarafından incelendi.

        Kültür yolu projesi kapsamında Ünye'nin tarihi değerlerini gün yüzüne çıkaran ve hem kente hem de turizme kazandıran Ünye Belediyesi Orta Çarşı Restorasyonu çalışması ile başarı ödülüne layık görüldü.

        Ödülü ekibiyle birlikte alan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar Ünye'de göreve geldikleri günden itibaren önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi. Başkan Çamyar, "Geleneksel mimarimizi ve Kültürel Miraslarımızı restore ederek hem kentimizin ruhunu yeniden ortaya çıkarıyor, hem de gelecek kuşaklara atalarımızın mirasını aktarmanın mücadelesini veriyoruz. Kültür Yolu projemiz kapsamında birçok eseri Ünyemize yeniden kazandırdık ve kazandırmaya da devam ediyoruz. Geçmişine sahip çıkan aynı zamanda geleceği de imar eden bir Belediyecilik anlayışı ile çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Bu değerli ödülü tüm Ünye'ye armağan ediyoruz" diye konuştu.

        (MAK-SLH)

        17.11.2017 15:13:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa