Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aşçı adayları Kore yemek kültürünü öğrenecek

        (Fotoğraflı)

        Faruk Çidem

        BOLU (İHA) - Yetiştirdiği aşçılarla dünyada en iyi aşçılık okulları arasında gösterilen Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Kore yemekleri semineri düzenlendi.

        Türkiye'de yeme içme sektörünün gelişmesine ve sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye işgücüne önemli katkıları olan Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, Kore Jeonju Üniversitesi Kore Yemeği Bölümü Profesörü Jina Cha tarafından Kore yemekleri hakkında bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

        Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere Mengen Kaymakamı Hasan Günaydın, Mengen İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Celepci, Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdurrahman Elarslan veliler, öğretmenler ile öğrencilerin olduğu çok sayıda davetli katıldı.

        Proje kapsamında okulu ziyaret eden Kore Jeonju Üniversitesi Kore Yemeği Bölümü Profesörü Jina Cha, düzenlenen seminerde aşçılık okuyan öğrencilere Kore yemekleri hakkında bilgilendirmede bulunarak, "İnsanları ve ülkeleri tanımanın en önemli yolu o ülkelerin yemek kültürleridir. Kendi ülkenizin yemek kültürünün yanı sıra farklı ülkelerin yemek kültürlerini de öğrenmeye gayret edin. Kendinizi devamlı geliştirin, yaratıcı ve yenilikçi olun. Tekrar tekrar denemekten yılmayın" şeklinde konuştu.

        Kore kültürünü tanıdıktan sonra Kore yemeklerinin daha iyi yapılabileceğini öğrencilere anlatan Jina Cha, Kore yemeklerinin en önemli özelliğinin, ahenk ve besinler arasında bir denge olduğunu ve bunun sağlık için önemli bir unsur kabul edildiğini vurguladı. Türk mutfağının dünyanın en zengin mutfaklarından biri olduğunun altını çizen Jina Cha, bu durumu Türk mutfağında çok fazla tatlı çeşidinin bulunmasına bağladı. Jina Cha, Kore yemekleri ile ilgili bazı bilgiler verdikten sonra, semineri sonlandırdı.

        Uygulamalı eğitim verilecek

        Ayrıca, Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kore Kültür Merkezi tarafından 12-15 Aralık tarihleri arasında Kore yemekleri eğitimi verilecek. Dört gün boyunca Mengen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. ve 12. sınıf toplam 250 öğrenciye Kore Kültür Merkezi Kore Yemeği Kursu Eğiticileri Meja Kim ve Ümmü Tezer tarafından Bibimbab, Doenjangguk, Japche, Jeon yemekleri uygulamalı olarak gösterilecek.

        (FC-AY)

        17.11.2017 13:34:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bolu İlçeleri
        Tüm Bolu Haberleri
         Bolu

        Bolu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa