Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bakanlığın peyzaj zorunluluğu getirmesine destek

        (Fotoğraflı)

        ŞANLIURFA (İHA) - Berivan Gökoğlu Yıldızsoy ,Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, yeni alınacak yapı ruhsatları için peyzaj zorunluluğu getirmesinin yaşanabilir mekanlar için önemli bir adım olduğunu, söz konusu yönetmeliğin belediyeler tarafından titizlikle uygulanmasının yaşanabilir mekanlar oluşmasına katkı sunacağını belirtti.

        Çarpık kentleşme ve aşırı betonlaşma sonucu yeşil alanların azalmasının kent hayatını yaşanmaz hale getirdiğini belirten Berivan Peyzaj Kurucusu Berivan Gökoğlu Yıldızsoy, bu soruna çözüm arayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hazırladığı "Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği" ile yapı yönetimi için peyzaj projesi zorunluluğu getirmesinin isabetli bir çalışma olduğunu söyledi. Şanlıurfa'da bulunan Berivan Peyzaj Kurucusu Berivan Gökoğlu Yıldızsoy, 3 Temmuz 2017'de yayımlanan ve 1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe giren Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğine göre, yapı ruhsat onayından sonra peyzaj projelerinin bir ay içerisinde idareye sunulması ve idarenin onaylamasının zorunlu olduğunu hatırlattı. Site ve apartman bahçelerinin daha yaşanabilir olması için peyzaj projelerine ihtiyaç duyulduğunu belirten Yıldızsoy, "İnsanlar yeşil alan, oyun, park, futbol ve basketbol sahalarının olduğu yaşam alanları inşa ederlerse, belediyelerin de peyzaj yükünü hafifleterek mali giderlerin azaltılmasını sağlayacaklardır. Kaliteli bir peyzaj çalışmasıyla yaşan alanlarının bahçeleri nitelikli yeşil alanlar sınıfına girecektir'' dedi.

        Berivan Gökoğlu Yıldızsoy, ormanların, yeşil alanların, bitki örtülerinin yok olup betonlaşmasıyla yaşanılmaz hale gelen şehirlerin, ancak peyzajla nefes alabileceğini kaydetti. Yıldızsoy, yönetmelikten önce de bazı belediyelerin duyarlı bir davranışla yapı ruhsatlarında peyzaj zorunluluğunu kendi iç kararlarıyla getirebildiklerini belirterek, "Tabi bunun bakanlık yönetmeliğindeki ile zorunlu kılınması daha anlamlı oldu" şeklinde konuştu.

        Berivan Gökoğlu Yıldızsoy, kişi başına düşen yeşil alan miktarı ile insanların yaşadıkları kentlerden memnuniyetinin paralel orantıda seyrettiğini belirterek, "Şanlıurfa gibi nüfusu hızla artan kentlerimizde peyzaj çalışmalarına ne kadar önem verilirse o derecede mutlu nesiller yetişecektir. Bir kentte yaşayanlar için içme suyu, kanalizasyon gibi rutin belediye hizmetleri ne kadar önemliyse peyzaj çalışmaları da o kadar önemlidir" diye konuştu.

        (AK-SD-Y)

        17.11.2017 13:10:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa