Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dumlupınar'da sonbahar güzelliği

        (Fotoğraflı)

        Yunus Daşdemir

        KÜTAHYA (İHA) - Yaklaşık 30 yıl önce tarımsal amaçlı sulama yapılması amacıyla oluşturulan Kütahya'nın Dumlupınar Göleti, sonbaharda çevresinde bulunan yeşil ormanların doyumsuz renklere bürümesi ile ilgi odağı oldu.

        Dumlupınar ilçesi Yüylük köyü yolunun sağında olan Dumlupınar Göleti, Dumlupınar ilçesine 4 kilometre mesafede ve Uşak il sınırına sıfır noktada. Dumlupınar'ın ilk kuruluş yeri olan Dilfirik mevkii, bugünkü gölet ve çevresinin bulunduğu alan olarak biliniyor. Gölet ve çevresine fotoğraf çekmek, piknik yapmak ve balık tutmak için özellikle gölet etrafındaki ormanların sonbaharın renklerine büründüğü bu günlerde, vatandaşlardan oldukça yoğun ilgi olduğu görülüyor.

        Gurbetçi Yaşar Karaçam Alamanya'dan özel misafirleriyle bölgeye her yıl gezi düzenlediğini söyledi. Karaçam, ''Şehitler yatağı, tarihin en büyük destanının yazıldığı Dumlupınar, doğal güzellikleriyle de keşfedilmeyi bekliyor. Murat dağının eteğinde 1250 rakımlı Yüylük köyümüze yakın Dumlupınar Göleti, gün batımı balık tutanlarla, gün içinde ise muhteşem sonbahar renkleriyle fotoğraf çektirmek isteyenlerle bugünlerde ziyaretçi akınına uğruyor. Göletin hemen yakınında termal kaynakları yönünden de Gedik ormanlık alanında Yüylük -Dumlupınar arası 6 kilometrede ''Ekşisu'' olarak bilinen mevkide maden suyu kaynağına da sahiptir. Doğal ortamda çeşmeden aktığı, kareciğer, mide ve böbrek rahatsızlıklarına iyi geldiği yaşlılarımız tarafından 10 yıllardır söylenir'' diye konuştu.(YD-EFE)

        17.11.2017 12:02:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kütahya İlçeleri
        Tüm Kütahya Haberleri
         Kütahya

        Kütahya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa