Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ortaca'da 'Mesleki ve Teknik Eğitim' toplantısı

        (Fotoğraflı)

        Cihat Cura

        MUĞLA (İHA) - Ortaca'da "Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirmek İçin Yapılan Çalışmalar" konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

        İlçe Milli Eğitim Toplantı Salonunda, Milli Eğitim Bakanlığınca ülkedeki nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanması amacıyla hayata geçirilen sektörün taleplerinin dikkate alınarak, etkili işbirliğini ön gören yeni mesleki ve teknik eğitim modeli hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

        Toplantıya, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Nejat Yıldız, Ahmet Ateş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Adem Şahin, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası temsilcileri katıldı.

        2017-2018 eğitim öğretim yılının mesleki ve teknik eğitim alanında uygulamaya konulan yenilikler ile başladığını söyleyen İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Nejat Yıldız, "ülkemizin nitelikli işgücü ihtiyacının karşılanması için sektörün taleplerine kulak veren Milli Eğitim Bakanlığı, sektörle etkili işbirliğini ön gören yeni mesleki ve teknik eğitim modelini hayata geçirdi" dedi.

        Mesleki ve teknik eğitimi geliştirmek için yapılan yeni çalışmalar hakkında bilgi veren Yıldız, şunları aktardı; "Çıraklık eğitimi 12 yıllık zorunlu eğitim kapsamına alındı. Öğrencilere beceri eğitimi ve staj için kapılarını açan işletmelere devlet desteği sağlandı. Ön lisans programlarına geçişte ilave puan uygulamasına geçildi. Öğrenciler iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı sigortalandı. Meslek lisesi mezunlarının tamamına teknisyen unvanı verildi. Öğretim programları yenilendi. Tematik mesleki ve teknik eğitim uygulaması başlatıldı. Tüm il ve ilçelerde mesleki ve teknik eğitim okul yönetim kurulları oluşturuldu. Mesleki ve teknik eğitim okullarının performansları izlenerek her okula karne verilecek, Eğitim-sektör istişare toplantıları devam edecek, 2017 yılında Millî Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarca Avrupa Birliği Bakanlığı, Eğitim Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına sunulan ve hibe almaya hak kazanan 526 projenin 475'i meslek liseleri tarafından hazırlandı. Mesleki ve teknik eğitimde yapılan son değişikliklerin kamuoyu ile paylaşılması ve farkındalık oluşturulması için Bakanlıkça mesleki ve teknik eğitim alanında tanıtım kampanyaları düzenlendi. Sektörün talepleri doğrultusunda yeni alanlar açılıyor. Eğitim verdiği meslek alanında rol-model oluşturacak meslek liseleri açılıyor. Öğretmenler sektörde işbaşı eğitim alarak bilgi ve becerilerini geliştiriyor."

        (CC-MB-Y)

        17.11.2017 11:58:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa