Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adıyaman Üniversitesinde Dünya Diyabet Günü konferansı

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Arslantaş

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman Üniversitesi tarafından 14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinlikleri çerçevesinde 'Diyabet' konulu konferans düzenlendi.

        Vehbi Koç konferans salonunda gerçekleştirilen konferansı Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ramazan İlyas Öner verdi. Konferansta Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Aydın, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kaya Özer, akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler hazır bulundu.

        Konferansta son yıllarda ülkemizde ve dünyada yaygın hastalıklardan biri olan "Diyabet" anlatıldı. Yrd. Doç. Dr. Öner, diyabetin nedenleri, korunma yollarına ve halk arasında doğru bilinen yanlışlara değinerek "Diyabet artık günümüzde bir hastalıktan ziyade bir yaşam tarzı olarak kabul görüyor. Diyabet aslında bizleri daha sağlıklı yaşamaya zorluyor. Diyabetten önemli olan erken teşhis ve ona göre artık hayatımızı sürdürmek. Birçok insan diyabet olduğunu fark etmiyor bile, daha sonra bu iyice ilerliyor ve müdahale zorlaşıyor. Bu sebeple kan şekerinize baktırmanızda fayda var. Özellikle ailesinde bu hastalık olanlar daha yüksek risk altında. Diyabetten korunmanın en temeli sağlıklı beslenme, spor ve yaşam tarzımızı değiştirmedir" ifadelerini kullandı.

        Konferans sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Aydın, konferansı veren Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ramazan İlyas Öner'e teşekkür ederek, adına dikilmiş fidanın sertifikasını taktim etti.

        (AHM-AA-Y)

        17.11.2017 11:57:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa