Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye'nin kaz ihtiyacını Boğazlıyan karşılayacak

        (Fotoğraflı)

        Gökhan Doğan

        YOZGAT (İHA) - Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesinde çiftlik kurarak 6 senedir kaz yetiştiren Koray Altuntaş 5 kaz ile başladığı yetiştiriciliğe şimdilerde bin 500 kaz ile devam ediyor.

        Yozgat'ın önemli kaz yetiştiricilerinden birisi olan Koray Altuntaş, Kaz Yetiştiricileri Derneği Başkanı ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bürokrasi ve siyasetçileri ağırladı. Düzenlenen etkinliğe Boğazlıyan Kaymakamı Davut Sinanoğlu, Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Mehmet Akif Boz, AK Parti İlçe Başkanı Osman Düğenci, Uzunlu Belediye Başkanı Turan Koç ve çok sayıda davetli katıldı.

        Misafirlerine yetiştirdiği kazlardan ikram eden Yozgat Kaz Yetiştiricileri Derneği Başkan Yardımcısı Koray Altuntaş, hedefinin Boğazlıyan'ı kaz üretim merkezi yapmak olduğunu söyledi.

        5 adet kaz ile başladığı kaz üretiminde sayıyı bin 500'lere kadar çıkardığını belirten Altuntaş, "Kaz konusunda ticari ırklara yöneliyoruz. Bizim yerli kaz ticari bakımdan tercih edilmiyor. Bu sene Almanya'dan civciv getirterek bunları büyütüyoruz. Şu anda kazlar 50-60 tane yumurta yapıyor, daha hızlı kilo alıyor. Kaz sektöründe yumurta büyük bir pazarı oluşturuyor. Yumurtalar cinsine göre tanesi 10 ile 30 TL arasında satılıyor" dedi.

        Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Mehmet Akif Boz ise kaz yetiştiriciliği konusunda Yozgat'ta 7 yıldır çalışma yürüttüğünü söyledi. Yozgat genelinde tahmini kaz varlığının 80 bin civarında olduğunu anımsatan Boz, Hedeflerinin geleneksel yapısını bozmadan ve gerçek verim seviyelerine ulaşarak kaz yetiştiriciliğini en iyi şekilde üreticilerin yapmasını sağlamak olduğunu dile getirdi.

        (GD-BMG-UY-Y)

        17.11.2017 10:11:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yozgat İlçeleri
        Tüm Yozgat Haberleri
         Yozgat

        Yozgat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa