Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kadınlara kanser taraması

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Altay

        ORDU (İHA) - Ordu'nun Fatsa ilçesinde Toplum Sağlığı Merkezi KETEM ekiplerince, Yassıtaş Mahallesi'nde 30-65 yaş kadınlara yönelik kanser taraması ve bilgilendirmesi yapıldı.

        Poliklinik şartlarında tüm hastalara kanser taramaları ile ilgili bilgilendirmeler ve testler yapılmakta olduğunu söyleyen Aile Hekimi Dr. Gökhan Koçer, "Bu kapsamda önlenebilen, erken tespit edilip tedavi edilebilen kanser türleri arasında toplumda en sık rastlanan kolon(kalınbağırsak), rahim ağzı ve meme kanserleri olup; buna yönelik tarama testleri geliştirilmiştir. Bu testlerin basit kolay ve ulaşılabilir olması, aile hekimliğinde ve KETEM birimlerinde ücretsiz olarak yapılıyor olması toplumda buna bağlı hastalık ve ölümlerden korunmada önem arz etmektedir" dedi.

        Kanser taramaları, kolon kanseri için 50-70 yaş kadın ve erkeklere uygulanan, iki yılda bir yapılması öngörülen gaitada gizli kan kitleriyle evde kendi kendine yapılabilen bir test olduğunu söyleyen Dr. Gökhan Koçer, "Rahim ağzı kanseri kadınlarda en sık rastlanan kanser türlerinden olup o da 30-65 yaş arası kadınlara 5 yılda bir uygulanan HPV tarama testi olduğunu, yine meme kanseri içinse 40-69 yaş arası kadınlarda 2 yılda bir yapılması öngörülen memenin radyolojik görüntülenmesi yöntemi olduğunu, bu testlerin müspet çıkması asla kişinin kanser olduğu anlamına gelmemektedir. Müspet sonuçlarda diğer nedenlerin ekarte edilmesi için kişi bir üst basamağa ileri tetkik için yönlendirilmektedir" diye konuştu.

        Koçer açıklamasını şöyle tamamladı: "Bu kapsamda önlenebilen, erken tespit edilip tedavi edilebilen kanser türleri arasında toplumda en sık rastlanan kolon(kalınbağırsak),rahim ağzı ve meme kanserleri olup; buna yönelik tarama testleri geliştirilmiştir. Bu testlerin basit, kolay ve ulaşılabilir olması, aile hekimliğinde ve KETEM birimlerinde ücretsiz olarak yapılıyor olması toplumda buna bağlı hastalık ve ölümlerden korunmada önem arz etmektedir."

        (AA-SLH-Y)

        16.11.2017 17:35:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa