Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Niksar'da 11 bin metre karelik Kent Park Açıldı

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Sedat Özata

        TOKAT (İHA) - Tokat'ın Niksar ilçesinde, Niksar Belediyesi tarafından 11 bin metrekarelik alana yaptırılan Niksar Kent Park, düzenlenen törenle açıldı.

        Niksar Belediyesi tarafından ilçenin Tokat Caddesi eski DSİ alanı içerisinde 11 bin metrekarelik alana yaptırılan ve içerisinde oyun parkurları, kamelyalar, animasyonlu ve müzikli havuz, gölet, restoran, fitness ve bilgi evi ile yürüyüş yolları bulunan Niksar Kent Parkı park için açılış töreni düzenlendi. Törene; Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya, Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Ak Parti İlçe Başkanı Kemal Yılmaz, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından katılımcılara parkla ilgili bilgiler veren Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Niksar'a böyle bir parkı kazandırmaktan duydukları memnuniyeti belirterek; "Burası DSİ'ye ait kullanılmayan 13 Bin m2 bir alandı, yaptığımız girişimlerle buranın 10 yıllık kullanım hakkını aldık. 2 dönümü Kaymakamlık lojmanı alanı için ayırdık ve kalan 11 dönüme de kent parkımızı yaptık. Buranın toplam maliyeti ihale değeri ufak tefek iş artışlarıyla beraber yaklaşık 1 Milyon 685 Bin TL'dir. Vatandaşlarımızın yada misafirlerimizin yürüyüş mesafesinde gelerek burada çay içebileceği yemek yiyebileceği çocuklarının oyun oynayabileceği ve kendilerinin istirahat edebileceği bir alanı oluşturmayı amaçlamıştık ve bunu da başardığımızı düşünüyorum. Park alanımızda oyun parkurları, kamelyalar, animasyonlu ve müzikli havuz, gölet, fitness ve bilgi evi ile yürüyüş yollarının yanı sıra 150 kişi içeride aynı anda hizmet alabilecek ve dışarıda oluşturduğumuz üstü kapalı alanlarında da toplamda 330 kişiye servis hizmeti yapabilecek restoranımız mevcut.

        Kent parkımızın içerisinde Nizamettin Yağıbasan Bilgi Evi olarak adlandırdığımız bir bilgi evimizde var. Çocuklarımız için tasarladığımız bilgi evinde teknoloji atölyesi var, müzik atölyesi, el sanatları ve maket atölyesi, resim atölyesi çok amaçlı salon ve prova odası, üç adet derslik, içerisinde değerli hemşehrimiz Yüksel Altuner abimizin bizlere verdiği 4 bine yakın kitaptan oluşan bir kütüphane, sergi salonu ve idare kısmından oluşan bilgi evimizde çocuklarımızın hizmetinde olacak. Yapmış olduğumuz bu park ilçemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

        Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya da böyle bir hizmetin kazandırılmasından ötürü emeği geçenlere teşekkür ederek hayırlı olması dileklerinde bulundu.

        Yapılan konuşmaların ardından Kent Parkın açılış kurdelesi kesilerek incelemelerde bulunuldu. Açılış töreni yapılan ikramların ardından sona erdi.

        (SÖZ-GF-Y)

        16.11.2017 16:25:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tokat İlçeleri
        Tüm Tokat Haberleri
         Tokat

        Tokat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa