Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Trabzon'da mülteci çocuklardan koro oluşturuldu

        (Fotoğraflı)

        TRABZON (İHA) - Ortahisar Belediyesi, göçmen ve mülteci ailelerin çocuklarından oluşan bir koro oluşturdu.

        Daha önce 'Göçmenlerle Kardeş Aile Projesi'ni hayata geçiren Ortahisar Belediyesi şimdi de iç savaş, terör gibi nedenlerle Suriye, İran, Irak ve Afganistan gibi ülkelerden gelerek Trabzon'un Ortahisar ilçesine yerleşen göçmen ve mülteci ailelerin çocuklarından oluşan bir koro kurdu. Ağırlık olarak mülteci çocuklardan oluşturulan koroda göçmen aile çocuklarıyla Türk çocuklar birlikte Türkçe şarkı ve türkü söylemeyi öğreniyor.

        Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, mülteci aile çocuklarının kültürel uyumunu pekiştirmek amacıyla gerçekleştirdikleri proje sayesinde farklı ülkelerden gelen çocukların hem birbirleriyle kaynaştığını hem de Türk müziğini yakından tanıma fırsatı yakaladığını belirterek, "İlçemizde Afganistan, Suriye, Irak ve İran gibi ülkelerden gelen çok sayıda mülteci ve göçmen aile var. Bu ailelerimizin çocukları okullarımızda eğitim görüyor. Onların kültürel ve dilsel anlamda yabancılık çekmemeleri için kardeş aile projesi ve koro gibi birçok projeyi gerçekleştiriyoruz. Oluşturduğumuz bu korumuzla farklı kültürlere ait çocuklar Türk müziğini yakından tanıma fırsatını buluyorlar, hem de bizzat icra ederek hem müzik yeteneklerini geliştiriyorlar hem de sosyalleşiyorlar. Böylece kendilerine olan güvenleri artıyor, yaşadıkları olumsuzları unutuyorlar. Ve en önemlisi de uyum sağlama süreçleri kolaylaşıyor ve yabancılık çekmiyorlar" dedi.

        (OK-ÖS-Y)

        16.11.2017 16:04:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa