Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri"

        - Başarılı eğitimciler ödüllendirildi

        (Fotoğraflı)

        Erdal Akbuğa

        MALATYA (İHA) - Malatya'da, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığınca düzenlenen "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri Ortadoğu Anadolu Bölgesi Ödül Töreni" yapıldı.

        Malatya Milli Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğinde Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törende Malatya, Elazığ, Van, Bingöl ve Muş illerinde eğitim ve öğretime verdikleri katkıdan dolayı eğitimciler ödüllendirildi. Tören, Malatya Vali Vekili Ali Sakar, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanı Musa Şahin, Van, Muş, Bingöl, Elazığ ve Malatya'dan gelen çeşitli kademelerden kurum yöneticileri ve eğitimcilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Törenin açılış konuşmasını yapan Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, eğitimin, ülkenin geleceğinin vizyon olduğunu belirterek, "Bir ülkenin eğitim politikaları, eğitime bakış açısı o ülkenin geleceği yer bakımından çok önemlidir" diye konuştu.

        Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanı Musa Şahin ise, eğitim sisteminin birçok öğeden oluşan, dinamik, değişime ve dönüşüme açık yapılar olduğunu belirterek, "Bugün geldiğimiz noktada Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri eğitim ve öğretim alanında farklı ve özgün uygulamalar geliştirmeyi kendine görev bilmiş, alışılmışın sınırlarını zorlayan, idareci, öğretmen, öğrenci, veli ve diğer paydaşlarımız için değerli bir motivasyon aracı konumuna gelmiştir. Bu bilinçle, önümüzdeki dönemde eğitim ve öğretimde yenilikçilik ödüllerine yapılacak başvuruların artacağını temenni ediyorum. Bilgi çağı yenilikçi insanlar yetiştirmeyi temel amaç edinerek, bilginin doğrudan aktarılması yerine bilgiye ulaşma yollarının öğretilmesi yönünde şekillenmektedir. Hayata hazır, sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştiren bir eğitim sistemini kendine vizyon edinmiş olan Bakanlığımızda değişimi yönetebilmek, yenilikçi uygulamaların sürdürülebilirliğine bağlıdır. Bilgi toplumunun getirdiği bu ihtiyaçları karşılamak ve kurumsal amaçlarımızı gerçekleştirmek adına Bakanlığımızca yürütülen faaliyetlerden biri de eğitim ve öğretimde yenilikçilik ödülleridir" şeklinde konuştu.

        Malatya Vali Vekili Ali Sakar ise "Yenilikçi uygulamaların eğitim sistemine kazandıracağı öğretmen ve öğrencilerimiz ile çok daha güçlü bir eğitim sistemi oluşacağına inanıyorum. Türkiye'nin yetiştireceği bu güçlü eğitim ordusunun da Türkiye'nin güçlü geleceğine büyük katkısı olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

        Konuşmaların ardından, dereceye giren projelerin gösterimi yapıldı ve ödül kazanan eğitimciler ile yöneticilere plaketleri verildi.

        (EA-BT-Y)

        16.11.2017 15:54:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Malatya İlçeleri
        Tüm Malatya Haberleri
         Malatya

        Malatya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa