Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Burhaniye'de diyabet semineri düzenlendi

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Fatma Talay

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Devlet Hastanesi Başhekimliği, Reha Yurdakul Kültür Merkezinde hekimler ve diyetisyenlerle diyabetlileri buluşturdu. Diyabetlilerin beslenmeleri ve yapmaları gereken egzersizler uzun uzun anlatılırken, katılımcılar konuşmacılara teşekkür etti.

        Diyabet Haftası nedeniyle düzenlenen semineri, Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Bahadır ile Meclis Üyesi Galip Yardımcı ve Burhaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr.Yalçın Vurupalmaz, Başhekim Yardımcısı Dr.Hamit Çetin ve Kızılay Şube Başkanı Ömer Seyfettin Çeledi de izledi. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hayri Üstün Arda, diyabetin belirtileri ve diyabetlilerin dikkat etmeleri gereken kuralları anlatırken, diyetisyen İlyas Cengiz'de diyabetlilerin beslenmede dikkat edecekleri kuralları anlattı. Psikolog Ayşegül Ener, diyabetin getirdiği psikolojik sorunları masaya yatırırken, hemşirelerde insülin yapımı sırasında dikkat edilecek kuralları anlattı. Semineri izleyen vatandaşlar, yararlı bulduklarını anlatırken, tekrarlanmasını istediler. 2000 yılından bu yana diyabetli olduğunu anlatan Şenol Torlak, "Çok yararlı bir seminer oldu. Bilmediklerimizi öğrendik. Düzenleyenlere teşekkür ediyorum" dedi. Hafize Yardım da, "1996 yılından bu yana diyabetliyim. Çok yararlı oldu. Bilgilendik. Bu tür etkinliklerin daha sok yapılmasını istiyorum" dedi. Burhaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yalçın Vurupalmazda "Burhaniye Devlet Hastanesi olarak, doktorumuzla, diyetisyenimizle ile psikolog ve hemşirelerimizle insanlarımızı bilgilendirdi. Amacımız diyabet konusunda farkındalık oluşturmaktır. Katılımcılara teşekkür ediyoruz" dedi. İş Hastalıkları Uzmanı Dr. Hayri Üstün Arda da, "Diyabet haftası nedeniyle seminer yaptık. Diyabet hastaları farklı insanlar değildir. Sağlıklı beslenme ve egzersizlerle şekeri dengeleyebilirler. Bunu anlatmak için seminer düzenledik. Diyabetlileri bilgilendirmeye devam edeceğiz" dedi.

        (FT)

        16.11.2017 14:31:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa