Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Afyonkarahisar'da okuma yazma bilenlerin oranı yüzde 97

        Gökten Ceylan

        AFYONKARAHİSAR (İHA) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı Manisa Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Afyonkarahisar'da okuma yazma bilenlerin oranının yüzde 97 olduğu belirtildi.

        TÜİK'ten yapılan yazılı açıklamada, istatistiki verinin Ulusal Eğitim İstatistikleri veri tabanından derlendiği kaydedildi. Afyonkarahisar'da okuma yazma bilen kişi sayısı 2016 yılında bir önceki yıla göre yüzde 0,9 artarak 622 bin 839 kişi olurken, okuma yazma bilen oranının ise yüzde 96,7'den yüzde 97'ye yükseldiği kaydedildi. Açıklamada, "Afyonkarahisar'da yüzde 97'lik okuma yazma bilme oranı ile Türkiye'de okuma yazma bilen oranı en yüksek 28. il, Ege Bölgesinde sonuncu il konumundadır. 2016 yılı verilerine göre Afyonkarahisar ilçeleri arasında ise okuma yazma bilmeyen oranı en yüksekten en küçüğe doğru sırasıyla:

        Kızılören (yüzde 6,7), Hocalar (yüzde 6,2), Çobanlar (yüzde 5,4), Bayat (yüzde 5,3), Emirdağ (yüzde 5,2), Sinanpaşa (yüzde 4,4), Dinar (yüzde 4,3), İhsaniye (yüzde 4,1), Başmakçı (yüzde 3,7), Sandıklı (yüzde 3,7), İscehisar (yüzde 3,6), Çay (yüzde 3,3), Sultandağı (yüzde 3,2), Şuhut (yüzde 2,9), Evciler (yüzde 2,9), Bolvadin (yüzde 2,4), Merkez ilçe (yüzde 1,7) ve Dazkırı (yüzde 1,4) şeklindedir."

        (GC-

        16.11.2017 13:24:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Afyonkarahisar İlçeleri
        Tüm Afyonkarahisar Haberleri
         Afyonkarahisar

        Afyonkarahisar

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa