Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kütahya'da okuma yazma oranı yüzde 97,6

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Efe

        KÜTAHYA (İHA) - Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) tarafından yayımlanan Ulusal Eğitim İstatistikleri Veri tabanı sonuçlarına göre 2016 yılında Kütahya'da okuma yazma bilenlerin oranı yüzde 97,6 olarak açıklandı.

        TüİK Bölge Müdürü Mehmet Akyol, Ege Bölgesi illeri arasında okuma yazma bilen oranının en yüksek olduğu ilin yüzde 98,3 ile İzmir, okuma yazma bilen oranının en düşük olduğu ilin ise yüzde 97,0 ile Afyonkarahisar olduğunu söyledi.

        Akyol, "2016 yılında Türkiye'de okuma yazma bilen oranının en yüksek olduğu 5 iller sırasıyla Antalya yüzde 98,7, Çanakkale yüzde 98,4, İzmir yüzde 98,3, Denizli yüzde 98,3 ve Tekirdağ yüzde 98,3'dir. Okuma yazma bilmeyen oranının en yüksek olduğu 5 il ise sırasıyla Mardin yüzde 9,4, Şanlıurfa yüzde 9,3, Şırnak yüzde 8,8, Siirt yüzde 8,7 ve Muş yüzde 8,5'tir" dedi.(EFE)

        16.11.2017 12:40:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kütahya İlçeleri
        Tüm Kütahya Haberleri
         Kütahya

        Kütahya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa