Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ürünleri sokaklarda kurutuyorlar

        (Fotoğraflı)

        Süleyman Özaydın

        BALIKESİR (İHA) - Manyas'ın kırsal mahallerinde çiftçiler yemeklik ve tohumluk olarak kullanılacak olan fasulyeleri kuruması için mahallerinin sokak ve caddelerine seriyor.

        Manyas'ın kırsal mahallelerinde çiftçiler, yemeklik ve tohumluk fasulyelerin güneş altında sararmasını bekleyerek sokak ve caddelerde kurutuyor. Çiftçiler hasat ettikleri kazak fasulyeleri başta olmak üzere tohumluk cinsi fasulyeleri hasat edip makinelerden çıkarttıktan sonra kurumaları için mahallelerindeki cadde ve sokaklarda yayarak kurutuyorlar. Manyas'ın kırsal Salur Mahallesinden Cemil Yılmaz "Kazak fasulyesi, göl boyunda ekiliyor, milli toprakta yetiştiği için tadı ve pişirmesi güzel oluyor, dekar başına 150-200 kilo gibi verim alıyoruz. Bu arada kurutup, eliyoruz daha sonra ise işçilere ayıklatıp, kilosunu 10-12 lira arasında satıyoruz" şeklinde konuştu.

        Diğer fasulye üreticisi Özer Onur ise "Bu nazende cinsi fasulye bunun yeşili yeniyor, bu şimdi tohum olarak satılacak, güneşli havaları fırsat bilip sabah yaygı üzerine yayıyoruz. Günde dört-beş kez karıştırıp, 4-5 günde kurumasını sağlıyoruz ve sonrasında ise tohumluk olarak satıyoruz" dediler.

        (SÖ-BD)

        16.11.2017 12:37:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa