Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KKTC'nin 34'üncü kuruluş yıl dönümü, Toroslar'da törenle kutlandı

        - Rauf Raif Denktaş Parkı ve Açık Hava müzesinde düzenlenen törene, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu da katıldı

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 34'üncü kuruluş yıl dönümü, Toroslar Belediyesi tarafından Mersin'e kazandırılan Rauf Raif Denktaş Parkı ve Açık Hava müzesinde düzenlenen törenle kutlandı.

        Rauf Denktaş Parkı'nda çelenk sunumunun ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu ve gaziler de katıldı.

        Törende konuşan Başkonsolos İnanıroğlu, Kıbrıs Türk Halkının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin ardından 15 Kasım 1983 tarihinde ilan edilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 34'üncü kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Kıbrıs Türk halkının her zaman yanında olan, maddi ve manevi desteğini esirgemeyen anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile birlik ve beraberlik içerisinde cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacaklarını vurgulayan İnanıroğlu, "Bu günlere ulaşmamızda bizlere güç veren Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve halkına şükranlarımı sunarım. Kurucu Cumhurbaşkanımız Merhum Rauf Raif Denktaş, Özgürlük Mücadelesi Liderimiz Dr. Fazıl Küçük ve Şehit Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel'in büstleri ile Kıbrıs Barış Harekatında kullanılan emtiaların yer aldığı Rauf Raif Denktaş Parkı ve Açık Hava müzesini Mersin'e ve Mersin'de yaşayan Kıbrıslı vatandaşlarımıza kazandırdığı için Başkanımız Hamit Tuna'ya teşekkür ediyoruz. Bağımsızlık ve özgürlüğümüzün tüm dünyaya duyurulduğu bu anlamlı günde başta Ulu Önderimiz Atatürk olmak üzere, özgürlük mücadelesi liderimiz Dr. Fazıl Küçük'ü, kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş'ı ve vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anarım. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı en içten duygularımla kutlarım" dedi.

        "KKTC, ülkemiz için adeta bir güvenlik hattıdır"

        Başkan Tuna da KKTC'nin 34'üncü kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, yavru vatan KKTC'nin Türkiye için önemli bir ülke olduğunu söyledi. Bu toprakların kolay vatan olmadığını genç nesillerin belleklerine aktarabilmek için Toroslar ilçesindeki tüm park ve tesislere bağımsızlık mücadelesi veren önemli değerlerin, şehitlerin isimlerini verdiklerine dikkat çeken Tuna, "Yapmış olduğumuz bütün parklarımızda bir tema var. Toroslar'ın hangi noktasına giderseniz gidin ezbere verilmiş bir yer bulamazsınız. Rauf Raif Denktaş Parkı ve Açık Hava Müzesi, Mehmetçik Parkı, Anıttepe Parkı, Fetih 1453 Parkı, Anafartalar Parkı, Mehmet Akif Ersoy Parkı, Bilge Kağan Parkı ve özellikle PKK illetinden dolayı hakkın rahmetine kavuşan Mersinli şehitlerimizin isimleriyle bezediğimiz parklar. Gelecekte ülkemizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın tarih bilinci ve şuuru ile bezenmesi en büyük hedefimizdir. Bu toprakların kolay kurulmadığı bilinci ile ülkemizi, üzerinde gözleri olan emperyalist güçlere asla teslim etmeyeceklerdir" diye konuştu.

        Türkiye'nin bulunduğu coğrafya ve Kıbrıs'ın çok önemli olduğunu vurgulayan Tuna, "Jeopolitik olarak çok önemli bir noktadayız. Avrupa'ya açılan, Kafkaslara uzanan bir yoldayız. Ortadoğu'ya açılan bir kapıdayız. KKTC, ülkemiz için adeta bir güvenlik hattıdır. Güçlü bir ülke olmalıyız ki, yavru vatanımız Kıbrıs'a sahip çıkalım, Türkmen kardeşlerimize, Suriye'deki soydaşlarımıza sahip çıkalım. Bunun tek yolu da üretmek ve çok çalışmaktan geçer. Türk Milleti, asırladır hür yaşamış ve asla manda ve himaye altında olmamıştır. Kıbrıs Türkleri'nin özgürlüğü de 15 Kasım 1983'de cumhuriyetle taçlanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece inşallah payidar kalacaktır ve milletimiz buna her zaman sahip çıkacaktır. Topraklarımızı vatan yapan başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kıbrıs'ın da vatanlaşmasında büyük emeği olan KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ı, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum" ifadelerini kullandı.

        (KYM-Y)

        16.11.2017 12:31:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa