Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erdemli şehir merkezinde kaldırımlara fidan dikildi

        - Belediye tarafından gerçekleştirilen çalışmalara TEMA Vakfı gönüllüleride destek verdi

        (Fotoğraflı)

        Oktay İnce

        MERSİN (İHA) - Erdemli Belediyesi tarafından şehir merkezinde kaldırımların ağaçlandırılması çalışmaları kapsamında 2 bin fidanın dikimine başlandı. Yeni Hastane caddesinde başlanan fidan dikim çalışmalarına TEMA Vakfı gönüllüleri de destek verdi.

        Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, TEMA Vakfı gönüllüleri, 35 Yavru TEMA üyesi ile belediye işçileri 2 bin İskenderun kauçuğunu toprakla buluşturmak için dikime başladı. Etkinlik öncesinde bir konuşma yapan TEMA Vakfı Erdemli Temsilcisi Murat Başer, fidan dikim çalışmasının 'Erozyonla Mücadele Haftası'na denk gelmesinin etkinliğe anlam kattığını belirtti. Başer, "Binaların, araçların çoğaldığı, yolların arttığı bir ortamda; bu kirli havanın temizlenmesi, erozyonun önlenmesi, asfaltlardan yanan caddelerin daha da serin olması adına bu fidanların dikimini yapıyoruz. Türkiye'nin çöl olmaması için de genç nesillerimize, çocuklarımıza ağaç ve toprak sevgisi vermeye çalışıyoruz. 21 Yavru TEMA sınıfımızdan biri olan Şehit Öğretmen Hacı Ömer Serin İlkokulumuzun 1-B sınıfı, 35 öğrencisiyle bu etkinliğimize katıldı. Toprak, yaprak ve bayrak deyip, bu üçünden vazgeçmiyoruz. Bu çalışmayı gerçekleştiren belediyemize de teşekkür ediyoruz" dedi.

        Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu'da ilçenin hızla geliştiğine ve bu gelişmeyle birlikte hızlı bir yapılaşmanın olduğuna dikkat çekti. Tollu, "Her ne kadar 2 bin fidanı toprakla buluşturmak için bir araya gelmiş olsak da ilçenin tamamında on binlerce fidanı toprakla buluşturuyoruz. İlçemizi yemyeşil bir ilçe yapmak için çaba sarf ediyoruz. TEMA gönüllülerimiz memleketimizin yeşil kalması için çok büyük gayret sarf etmektedir. Bu sebeple her zaman yanlarındayız. Hassasiyetlerini bildiğimiz gönüllülerle birlikte el birliği yaparak yeşille anılan ilçemizi geleceğe de yemyeşil olarak kavuşturacağız. Erdemlimizi yaşanılabilir bir kent haline getirmek üzere yaptığımız çalışmaları aralıksız sürdüreceğiz. Çocuklarımızın da bize katılarak, bu bilinçle yetişmelerini önemsiyoruz" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından ilk fidan Şehit Öğretmen Hacı Ömer Serin İlkokulu 1-B sınıfı öğretmeni Gülay Sağlam ve öğrencileri tarafından dikildi.

        (OKİ-Y)

        16.11.2017 12:11:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa